Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ 40ήμερο μνημόσυνο για τον Επίσκοπο Ιερόθεο στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

40ήμερο μνημόσυνο για τον Επίσκοπο Ιερόθεο στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Ο Μητροπολίτης Σάρδεων, κ. Ευάγγελος, τελεί το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Επισκόπου Ευκαρπίας, κ. Ιερόθεου. Φωτογραφίες: Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –  

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου το Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από την εν Κυρίω κοίμηση του αειμνήστου Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου, Καθηγουμένου της Μονής.

Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος, συμπαραστατούμενος υπό των Αρχιμανδριτών Γερασίμου Μαρουλά, Νεκταρίου Μπάδα και Γεδεών Βαρυτίμου, του Ιερομονάχου κ. Εφραίμ, καί των Πρωτοπρεσβυτέρων Αποστόλου Μανωλούδη, Γεωργίου Κωστοπούλου και Κωνσταντίνου Κουμπουλή.

Παρευρέθηκαν Aρχοντες Οφφικιάλιοι, μέλη των Εκκλησιαστικών επιτροπών και Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων της Μονής και των Μετοχίων αυτής και πλήθος πιστών ομογενών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον μακαριστό Καθηγούμενο και εν συνεχεία εκ μέρους της αδελφότητος ομίλησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Γεράσιμος Μαρουλάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου.

Στο τέλος μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Νέας Υόρκης κ. Ιωάννης Καλτσάς, ιδιαιτέρας πατρίδας του αειμνήστου Επισκόπου Ευκαρπίας.

Ακολούθησε Μακαρία στην αίθουσα του ναού.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here