Home Community Δωρεές εκατό χιλιάδων δολαρίων σε δέκα οργανισμούς στην Κύπρο από το Cyprus...

Δωρεές εκατό χιλιάδων δολαρίων σε δέκα οργανισμούς στην Κύπρο από το Cyprus Children’s Fund

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –

Την οικονομική ενίσχυση δέκα μη κυβερνητικών, μη κερδοσκοπικών οργανισμών στην Κύπρο με δωρεές συνολικού ύψους 100.000 δολαρίων, ανακοίνωσαν στις 5 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Κυπριοπαίδων (Cyprus Children’s Fund), Νίκος Ζίττης, και το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός «ανανεώνει τη δέσμευσή του στην ευγενή αποστολή του με τη συνέχιση των ετήσιων επιχορηγήσεών του σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και προγράμματα στην Κύπρο που στηρίζουν παιδιά και νέους ενήλικες».

Τα κεφάλαια που διανέμονται προέρχονται από τα έσοδα του ετήσιου φιλανθρωπικού γεύματος και δωρεές ιδιωτών ή οργανισμών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους (2023).

Σε δήλωσή του ο κ. Ζίττης τονίζει ότι κάθε χρόνο ο οργανισμός στηρίζει «οικονομικά το θαυμάσιο και πολύ αναγκαίο έργο πολλών μη κερδοσκοπικών οργανισμών στην Κύπρο που παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρίες και σοβαρές ασθένειες, και στις οικογένειές τους».

Πρόσθεσε δε πως ο οργανισμός διαθέτει δικό του Πρόγραμμα Υποτροφιών, «πιστεύοντας ακράδαντα στην αξία της εκπαίδευσης και στηρίζοντας τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, ο οποίος παρέχει οικονομική βοήθεια σε φοιτητές που φοιτούν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο».

Σημείωσε τέλος ότι ο CCF είναι σε θέση να παρέχει αυτή την πολύτιμη βοήθεια «χάρη στους χορηγούς και τους υποστηρικτές του» προς τους οποίους είναι «εξαιρετικά ευγνώμονες για την ανιδιοτελή γενναιοδωρία τους».

Οι χορηγίες του CCF θα διανεμηθούν στους εξής οργανισμούς:

1. Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης (ISSB) [βοηθά οικονομικά φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Κύπρου, οι οποίοι διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικών δυσκολιών. Επικεφαλής του οργανισμού είναι η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, κα Φίλιππα Καρσερά – Χριστοδουλίδη].

2. Ίδρυμα «Θεοτόκος» [προσφέρει διαμονή, υγειονομική και ιατρική περίθαλψη σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία].

3. Ronald McDonald House Charities Cyprus [υποστηρίζει προγράμματα που βελτιώνουν άμεσα την ευημερία των νοσηλευόμενων παιδιών και των οικογενειών τους].

4. Σύλλογος Γονέων Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες [βοηθά στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειές τους].

5. Ιδρυμα Αυτισμού – Παράρτημα Πάφου [με σκοπό τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Αυτιστικών ατόμων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους].

6. Ίδρυμα Μαργαρίτα Λιασίδου [φροντίζει παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες].

7. Κοινότητα Αγίου Λουκά [παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά και ενήλικες με σύνθετες αναπηρίες].

8. Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» [παρέχει φροντίδα σε παιδιά με ανίατες ασθένειες].

9. Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρκίνο (Ογκολογικό Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας]

10. Μικροί Ήρωες [υποστηρίζει παιδιά που καταπολεμούν κάθε τύπο και στάδιο καρκίνου].

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τις δωρεές σας, επισκεφθείτε τη ιστοσελίδα: www.cyprus-childrensfund.org.