Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της παρέλασης 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της παρέλασης 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της παρέλασης και των παράλληλων εκδηλώσεων για την 203η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας με την Επιτροπή Παρέλασης να απευθύνει κάλεσμα προς όλη την Ομογένεια να αγκαλιάσει και να ενισχύσει με κάθε τρόπο τη φετινή διοργάνωση. 

Η Επιτροπή, της οποίας ηγείται ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, καλεί τους ομογενείς στην 4η πανομογενειακή συγκέντρωση στις 7:30 το βράδυ της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της προετοιμασίας αλλά και να βοηθήσουν στην προώθηση του λαχείου και του αναμνηστικού λευκώματος. 

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την Πέμπτη 7 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη), δεν θα πραγματοποιηθεί πανομογενειακή. Οι συγκεντρώσεις θα επαναληφθούν στις 14 Μαρτίου και θα συνεχιστούν κάθε Πέμπτη [21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου] μέχρι και την πανηγυρική συγκέντρωση της 11ης Απριλίου, η οποία θα διεξαχθεί παρουσία και των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. 

Η Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη 5 Μαρτίου, καλεί τις κοινότητες, τους συλλόγους και τους ομογενειακούς φορείς να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους αλλά και να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις [συμμετοχή, λεύκωμα, λαχεία].

Τους προτρέπει επίσης να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνουν χορηγοί του επίσημου δείπνου στο Χίλτον, στη διάρκεια του οποίου θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς ο δημοφιλής τραγουδοποιός, Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος και θα είναι επίτιμος τελετάρχης. 

Για το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μαρτίου είναι προγραμματισμένος ο ραδιομαραθώνιος στον «Hellas – FM», ενώ την Κυριακή 24 Μαρτίου θα γίνει η τελετή έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στην Πλατεία Αθηνών και θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Σταθάκειο με ομιλητή τον καθηγητή, Νίκο Αλεξίου. 

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στις 6 μμ -πριν την πανομογενειακή- η ΠΣΕΚΑ, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και το Hellenic American Project θα παρουσιάσουν στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη «Haunting Voices: The Mediterranean Jewel Speaks Famagousta». 

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή παρέλαση στη Νέα Υόρκη την Κυριακή 14 Απριλίου, όπως και οι παρελάσεις στη Φιλαδέλφεια στις 7 Απριλίου και στο Τάρπον Σπρινγκς στις 17 Μαρτίου, είναι αφιερωμένη στην μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.