Home Uncategorized Οι μαθητές τoυ Σχολείου της Μεταμορφώσεως στην Κορώνα γιόρτασαν την 25η Μαρτίου

Οι μαθητές τoυ Σχολείου της Μεταμορφώσεως στην Κορώνα γιόρτασαν την 25η Μαρτίου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA

Την ετήσια γιορτή τους για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου διοργάνωσαν οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα το Σάββατο 23 Μαρτίου, αναδεικνύοντας μέσα από ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που παρουσίασαν, με ξεχωριστή λάμψη και θερμά πατριωτικά συναισθήματα, την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

 Ήταν μια ημέρα με έντονο το πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, καθώς το εκπαιδευτικό προσωπικό εργάστηκε αφοσιωμένα για να προετοιμάσει τους μαθητές όλων των τάξεων.



Η αίθουσα γέμισε από τις υπέροχες φωνές των μαθητών που τραγούδησαν ύμνους και τραγούδια της Επανάστασης, απήγγειλαν ποιήματα και μίλησαν για τα κατορθώματα των ηρώων του 1821. Εντυπωσιακοί ήταν επίσης οι παραδοσιακοί χοροί που παρουσίασε το χορευτικό του σχολείου με τους μικρούς χορευτές να αποσπούν τα πιο ενθουσιώδη χειροκροτήματα των θεατών που συγκινημένοι  μοιράζονταν τον ίδιο σεβασμό και αγάπη για την ιστορία και τους αγώνες μας.

Ανάμεσά τους, οι περισσότεροι, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, περήφανοι για τα παιδιά και τα εγγόνια τους και για την αξέχαστη εμπειρία που τους προσέφεραν.  

Στο καλωσόρισμά του ο π. Χρυσόστομος Πάνος, ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας, αναφέρθηκε στη σημασία του διπλού εορτασμού για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου, κος Ευάγγελος Χαζίρογλου συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την προσπάθεια και τη συμμετοχή των μαθητών, ενώ μέσα από τις αφηγήσεις τους για τις μάχες και τους ήρωες του 1821, λες και ζωντάνευαν μπρος τα μάτια των θεατών οι ηρωικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης.

“Είναι σημαντικό να τιμούμε και να αναβιώνουμε την ιστορία μας, διδάσκοντας στις νεότερες γενιές το πνεύμα του αγώνα και της ελευθερίας. Μέσα από εκδηλώσεις όπως αυτή, ενισχύουμε τον δεσμό μας με το παρελθόν και αναπτύσσουμε τον σεβασμό μας προς την πατρίδα και τους προγόνους μας», τόνισε ο κ. Χαζίρογλου.