Home ΕΛΛΑΔΑ Πασχαλινή διανομή με τη συνδρομή της κοινότητας των Αγ. Νικολάου, Κωνσταντίνου- Ελένης,...

Πασχαλινή διανομή με τη συνδρομή της κοινότητας των Αγ. Νικολάου, Κωνσταντίνου- Ελένης, Roseland, NJ

ΑΘΗΝΑ – [Φωτογραφία: Σταύρος Τσακιρίδης]

Και το φετινό Πάσχα το ομογενειακό Hellenic Relief Foundation μαζί με την Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση στην Ελλάδα φρόντισαν να μην λείψουν τα απαραίτητα από το εορταστικό τραπέζι για όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη και υποστηρίζονται εδώ και χρόνια σε μηνιαία τακτική βάση με τρόφιμα και άλλα είδη. Το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου Αθηναίων βοήθησε σημαντικά. 

Από τη Μεγάλη Τρίτη ξεκίνησε η διανομή των δεμάτων που περιείχαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, τον οβελία, αυγά, τσουρέκια, αναψυκτικά, τόσο σε σωματεία και ιδρύματα όσο και στις περίπου 350 οικογένειες και άτομα, ωφελούμενους των προγραμμάτων υποστήριξης. Μεταξύ των φορέων, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Μερόπειο με τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Γυναικών. Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη που ολοκληρώθηκε η Πασχαλινή διανομή, οι ωφελούμενοι προσέρχονταν για να λάβουν τα δέματα στις εγκαταστάσεις του HRF-ΕΛΕΘΣΥ στο Θησείο.

Η υποστήριξη των συνανθρώπων μας σε ανάγκη αποτελεί αποτέλεσμα των προσπαθειών όλων των ομογενών και των εθελοντών στην Αθήνα που δεν φείδονται χρημάτων και προσπαθειών, ώστε να μην λείψει τίποτα από τις μηνιαίες παραδόσεις τροφίμων. Ειδικά για την Πασχαλινή διανομή, η προσφορά της κοινότητας Αγίων Νικολάου, Κωνσταντίνου και Ελένης στο Roseland της Νέας Ιερσέης ηταν σημαντικότατη. Ολα τα χρήματα για την πασχαλινή διανομή συγκεντρώθηκαν σε συναυλία που οργάνωσε στα τέλη Φεβρουαρίου η κοινότητα με τη συμμετοχή της Αγγελικής Ψώνη καιτ ης Ορχήστρας «Σεργιάνι». 

Η τήρηση των προδιαγραφών που έχει θέσει εξαρχής η επικεφαλής των εθελοντών κα Μαρία Σιούρδη, η διαφάνεια στη διαχείριση του φιλανθρωπικού έργου και η ακούραστη δουλειά των εθελοντριών Αντωνίας Παντουβάκη, Σούλας Μπέλη, Εμυς Σπανού, έφεραν συμπαραστάτες σε αυτό το συνεχές μηνιαίο έργο που συνεχίζεται επί μία σχεδόν δεκαετία, συμπαραστάτες που προσθέτουν τη δική τους προσφορά προστιθέμενη στην προσφορά της Ομογένειας.

Παρόντες στη διανομή ήταν, η επί δεκαετιών γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κα Σάκη Κυπραίου και η κα Έλλη Θανογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μεροπείου Ιδρύματος, καθώς και η κα Μαρίνα Γωνιωτάκη.

Αν και υπάρχουν τάσεις ανάκαμψης της οικονομίας τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη ορατά σε ολους και τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Στο φιλανθρωπικό έργο αλληλεγγύης των Ομογενών του HRF, της ΕΛΕΘΣΥ και των χορηγών, βρίσκονται σταθεροί συμπαραστάτες ο Ομιλος Νικ. Κωνσταντόπουλου, η Agrovim, Καμηλάρης ΑΕΒΕ – Άριστον Βούτυρα, FrieslandCampina, Coca-Cola 3E, Καραμολέγκος AEBE, Αrla Foods, Τράπεζα Τροφίμων, Μπάρμπα Στάθης, Tottis-Bingo, Barilla AE, Softex, και ο Δημ Μουλιάτος πρόεδρος της Β΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών η οποία προσέφερε δωρεάν μεγάλες ποσότητες αυγών και πατάτες για τους ωφελούμενους.

Δεν έλειψαν και τα πασχαλινά αυγά με σοκολάτες για τα παιδιά, καθώς και ρούχα που διατίθενται στο πρατήριο HRF/ ΕΛΕΘΣΥ. Η επίτιμος πρόεδρος ΕΛΕΘΣΥ κα Κυπραίου και η επικεφαλής-ψυχή της όλης οργάνωσης κα Σιούρδη ευχαριστούν και στέλνουν ειλικρινείς ευχές σε όλους του ομογενείς που στηρίζουν το έργο του Hellenic Relief Foundation και ιδιαίτερα την κοινότητα των Αγ. Νικολαου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Roseland της Νεας Ιερσέης και τους χορηγούς που στήριξαν χρηματικά και υλικά την πασχαλινή διανομή.