Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ποιμαντορική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στις Μπαχάμες

Ποιμαντορική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στις Μπαχάμες

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNews USA
[Φωτογραφίες: GOA/ Dimitrios Panagos]

Τετραήμερη ποιμαντορική επίσκεψη στην κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις Μπαχάμες πραγματοποιεί από χθες Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην μικρή αλλά αρκετά δραστήρια κοινότητα αυτή κοινότητα της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας που φέτος συμπληρώνει αισίως 92 χρόνια λειτουργίας και μαρτυρίας Ελληνισμού και Ορθοδοξίας στην Καραϊβική.

Αφορμή για την επίσκεψη, η εις διάκονο χειροτονία του υποδιακόνου Αλεξάνδρου Μαΐλλη την οποία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στο Nassau της νήσου New Providence. 

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο ιερατικώς προϊστάμενος π. Ειρηναίος Κοξ, η πρόεδρος της κοινότητας Αλεξάνδρα Μαΐλλη – Lynch, ο υποδιάκονος Αλέξανδρος Μαΐλλης με τη σύζυγό του, Πατρίσια και τα παιδιά τους Ελένη, Χριστίνα και Περικλή, και ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Χρήστος Τσαβούσης. 

Ιδιαίτερα θερμό και ενθουσιώδες ήταν το καλωσόρισμα του Αρχιεπισκόπου από το κοινοτικό συμβούλιο που παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του το βράδυ της Παρασκευής, στη διάρκεια του οποίου η πρόεδρος, Αλεξάνδρα Μαΐλλη – Lynch και οι επικεφαλής όλων των κοινοτικών διακονιών παρουσίασαν το μέχρι σήμερα έργο που έχει επιτελεστεί και τα σχέδιά τους για ένα ακόμα πιο δυνατό και ελπιδοφόρο μέλλον της κοινότητας.