Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το Τάρπον Σπρινγκς

Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το Τάρπον Σπρινγκς

ΤΑΡΠΟΝ ΣΠΡΙΝΓΚΣ – [Photos: Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Τάμπα/ FB]

Με μια λαμπρή παρέλαση, με μεγάλη συμμετοχή και παλμό, στη Λεωφόρο Δωδεκανήσου του Τάρπον Σπρινγκς, του ξακουστού χωριού των σφουγγαράδων, το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου ο Ελληνισμός της Φλόριδας τίμησε την 203η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Με την παρέλαση στην «Πόλη των Θεοφανείων» άνοιξε ο κύκλος των παρελάσεων για την εθνική επέτειο που έχουν προγραμματιστεί για τις προσεχείς Κυριακές, -μέχρι και τις 14 Απριλίου- στα μεγάλα κέντρα του Ελληνισμού στις ΗΠΑ.

Τελετάρχης στο Τάρπον Σπρινγκς ήταν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), και του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος ηγείται της οργανωτικής Επιτροπής Παρέλασης στη Νέα Υόρκη.  

Η φετινή παρέλαση ήταν αφιερωμένη στην μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, όπως είναι και η παρέλαση της Φιλαδέλφειας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου αλλά και η μεγαλειώδης παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, στη Νέα Υόρκη, την Κυριακή 14 Απριλίου.

Photo: Angelos Angelatos

Με ξεχωριστό ενθουσιασμό πλήθος κόσμου παρακολούθησε τμήματα ομογενειακών οργανώσεων, συλλόγων και κοινοτήτων να παρελαύνουν, με ελληνικές σημαίες στα χέρια, πολλοί – ιδιαίτερα τα παιδιά- ντυμένοι με τοπικές φορεσιές από ολόκληρη την Ελλάδα και με συνθήματα για την Ελλάδα, τον πολιτισμό και τα δίκαιά της.

Η παρέλαση ξεκίνησε στη 1 μμ, αμέσως μετά την καθιερωμένη Δοξολογία στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του  Άγιου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς, προεξάρχοντος του Επισκόπου Ζήλων κ. Σεβαστιανού και συλλειτουργούντων του ιερατικώς προϊσταμένου π. Αθανασίου Χάρου, του π. Θεοφάνη Κατσικλή και ιερέων από γειτονικές κοινότητες.

Photo: St. Stephanos G.S. Church / FB

Ακολούθησε η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στον προαύλιο του Καθεδρικού Ναού από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Τάμπα, κ. Λουκά Τσώκο.

Την παρέλαση άνοιξαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Τσώκος, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης, ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Κώστας Βατικιώτης και ο Τελετάρχης Φίλιπ Κρίστοφερ.