Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Στο HCCS και το “Αργύριος Φάντης” στο Μπρούκλυν ο Φίλιππος Φόρτωμας

Στο HCCS και το “Αργύριος Φάντης” στο Μπρούκλυν ο Φίλιππος Φόρτωμας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –

Με επισκέψεις στο Hellenic Classical Charter School στο Brooklyn και το Ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό Σχολείο «Αργύριος Φάντης», επίσης στο Μπρούκλυν, ολοκλήρωσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Φίλιππος Φόρτωμας την ολιγοήμερη παραμονή του στη Νέα Υόρκη, στη διάρκεια της οποίας συμμετείχε, αντιπροσωπεύοντας τη Βουλή των Ελλήνων, στην παρέλαση και τις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για τα 203 χρόνια της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

«Οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων, αλλά και πολλών άλλων ακόμη, επιτελούν ένα καθοριστικής σημασίας έργο, καθώς η διατήρηση της γλώσσας μας και η εκμάθησή της από τις νεότερες γενιές ομογενών αλλά και μαθητές άλλων εθνικοτήτων, συμβάλουν ουσιαστικά στη διατήρηση ισχυρών δεσμών με την μητροπολιτική Ελλάδα και βοηθούν στο φιλελληνικό κίνημα ανά την υφήλιο», τόνισε ο κ. Φόρτωμας.

Και στις δυο επισκέψεις, ο κ. Φόρτωμας συνοδευόταν από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Αμερικής κ. Στέλλα Κοκόλη και την κ. Παναγιώτα Πεχλιβανίδου, Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης. 

Την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, παρακολούθησε την  πανηγυρική δοξολογία στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και στη συνέχεια παρέστη στην παρέλαση όπου μάλιστα παρέλασε με τα μέλη του Συλλόγου Ανδρίων.   

Στο περιθώριο των εορτασμών, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, τους ομοσπονδιακούς βουλευτές Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ,  τον πρωταθλητή του NFL Γιώργο Καρλαύτη, εκ των Τελεταρχών της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο, καθώς και με εκπροσώπους των ομογενειακών σωματείων και των κυκλαδίτικων οργανώσεων.

Στις συναντήσεις του κάλεσε σε συστράτευση δυνάμεων, «ώστε η φωνή των Ελλήνων του εξωτερικού να γίνει ακόμη πιο δυνατή και να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη επιρροή, προς όφελος της προώθησης των εθνικών μας συμφερόντων».

Με την ολοκλήρωση του ταξιδιού του, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε συγκινημένος για τη συμμετοχή του στις επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη προσθέτοντας ότι «είμαι όμως και ιδιαιτέρως χαρούμενος που  συνάντησα από κοντά Ελληνόπουλα δεύτερης και τρίτης γενιάς που κουβαλούν μέσα τους την πατρίδα, ακόμη και τόσα χιλιόμετρα μακριά. Το έργο που επιτελείται από τα Ελληνικά σωματεία, την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την Εκκλησία, τους παροικιακούς συλλόγους είναι ανεκτίμητης αξίας!».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here