Home ΚΥΠΡΟΣ Συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας της Κύπρου

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας της Κύπρου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – [Φωτογραφίες: GOA/ Δημήτριος Πανάγος]

Την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μαριλένα Ευαγγέλου, καλωσόρισε  ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Μανχάτταν.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν θέματα που αφορούν στην Ομογένεια και τις κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην Αμερική, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ η κα Ευαγγέλου ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμμετοχή της Κύπρου στην 62η Σύνοδο της Επιτροπής Κοινωνικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

«Ενημερώθηκα για τις ενέργειες της Αρχιεπισκοπής σε σχέση με τη φροντίδα ηλικιωμένων ομογενών και συζητήσαμε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μας στον τομέα της κοινωνικής παρέμβασης στην παροικία», όπως ανέφερε η κα Ευαγγέλου σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο, τονίζοντας πως «η αποφασιστικότητά μας να τερματίσουμε την κατοχή και να φέρουμε δικαιοσύνη στην Κύπρο παραμένει ακλόνητη».