Home ΕΛΛΑΔΑ Συνάντηση Προέδρου Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Συνάντηση Προέδρου Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Από αριστερά η Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Σπυριδούλα Κόκκαλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παπαδάτος, ο Γενικός Πρόξενος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, ο Νίκος Μπάρδης- Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής και ο σκηνοθέτης του GRis Festival Γεώργιος Στάμου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΝΥ – GreekNews USA

Την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Βόρειας Κέρκυρας, Σπυριδούλα Κόκκαλη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Παπαδάτο, καλωσόρισε στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας, Νίκος Μπάρδης.

Η εγκάρδια συναντησή τους πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μανχάτταν, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του GRis Festival  με οικοδεσπότη τον Γενικό Πρόξενο κ. Ντίνο Κωνσταντίνου.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας βρέθηκαν στην Νέα Υόρκη στο πλαίσιο ημερίδας για την διαχείριση Αποβλήτων και Κυκλικής Οικονομίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο Columbia, με επικεφαλής τον καθηγητή Δρ. Θάνο Χ. Μπουρτσάλα, διευθυντή του «Columbia University Earth Engineering Center».

H Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Σπυριδούλα Κόκκαλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παπαδάτος,ο Γενικός Πρόξενος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και ο Νίκος Μπάρδης, Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής 

H ημερίδα είχε ως στόχο την επικοινωνία και προβολή καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων στη διαχείριση αποβλήτων, ένα θέμα που απασχολεί πολύ σοβαρά την Κέρκυρα.

Στο πλαίσιο αυτό ακολούθησαν επισκέψεις σε μονάδες διαχείρισης και επεξεργασίας αποβλήτων με έμφαση στην ενεργειακή αξιοποίηση των αστικών στερεών αποβλήτων και την εφαρμογή αποτελεσματικών πρακτικών και σύγχρονων τεχνολογιών με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. 

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 16 Απριλίου οι εκπρόσωποι του Δήμου επισκέφθηκαν το SMR recycling plant στο Brooklyn, ενώ την Τετάρτη 17 Απριλίου μετέβησαν σε μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης αποβλήτων COVANTA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here