Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Συνεχίζεται η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο Αγιον Ορος

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο Αγιον Ορος

ΚΑΡΥΕΣ – GreekNews USA [Φώτος: GOA/ Δημήτριος Πανάγος]

Με επισκέψεις στην Ιερά Μονή Καρακάλλου το πρωί και το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος όπου και θα διανυκτερεύσει, συνεχίζει σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου το τετραήμερο προσκύνημά του στο Αγιον Ορος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Σεβασμιώτατος προέστη το πρωί της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Φιλοθέου όπου βρίσκεται από χθες Σάββατο [1/20] μετά της συνοδείας του. Συλλειτούργησαν ο ηγούμενος π. Νικόδημος και πατέρες της Ιεράς Μονής, καθώς και οι εξ Αμερικής ιερείς π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος και π. Θεοφάνης Κατσικλής, ο Αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης και οι διάκονοι Πέτρος Γκόμεζ και Ιερεμίας Μανδώρας.  

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο ιστορικό αυτό μοναστήρι έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ο αείμνηστος πρώην ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου, Εφραίμ, πρωτοστάτησε στην ίδρυση πολλών μοναστηριών στην Αμερική, τα οποία λειτουργούν μέχρι και σήμερα με το αγιορείτικο τυπικό.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος παρέστη στον Εσπερινό στο καθολικό της Ιεράς Μονής.

 Η Ιερά Μονή Παντοκράτορος την οποία θα επισκεφθεί το απόγευμα θα είναι και ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του στον Άθωνα, καθώς αύριο θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη όπου τις επόμενες μέρες θα έχει σειρά επαφών με θεσμικούς παράγοντες.