Home ΚΥΠΡΟΣ To “Hope For Children” CRC Policy Center στις ΗΠΑ

To “Hope For Children” CRC Policy Center στις ΗΠΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – GreekNewsUSA

Την παρουσία της στις Ηνωμένες Πολιτείες εγκαινίασε η μη κυβερνητική οργάνωση “Hope For Children” CRC Policy Center με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου στο “Union League Club” στο Μανχάτταν.

Πρόκειται για έναν διεθνή οργανισμό που ιδρύθηκε στην Κύπρο το 2008 από τον Joseph Borghese -επίτιμο πρόξενο σήμερα του Βασιλείου της Τόνγκα στη Μεγαλόνησο- με βασική αποστολή την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Η δε επέκτασή του στις ΗΠΑ είναι, όπως εξήγησε κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό της η Χριστίνα Μαρκίδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς των τελευταίων δύο χρόνων και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Οργανισμού και στην υποστήριξη των πρωτοβουλιών του που επηρεάζουν θετικά τη ζωή τόσων πολλών.

Η κ. Μαρκίδη αναφέρθηκε στο ξεκίνημα και τις δράσεις του Hope for Children, ενώ τόνισε πως η παρουσία του στις ΗΠΑ θα του επιτρέψει να προχωρήσει στο συντονισμό δραστηριοτήτων προώθησης και οικονομικής ενίσχυσης, τις συνεργασίες με διεθνή όργανα και τη συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα που στοχεύουν στην ανταλλαγή και τον εντοπισμό βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της προστασίας των παιδιών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. 

“Το Hope for Children αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να δίνεται προτεραιότητα στα δικαιώματα των παιδιών”, επισήμανε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμερικανο- Κυπριακών Οργανώσεων, Κυριάκος Παπαστυλιανού και ευχαρίστησε τον ιδρυτή κ. Borghese για την ευκαιρία να συμβάλει η Ομοσπονδία στη διοργάνωση της εκδήλωσης.  

Οι περίπου εξήντα προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο αντιπρόεδρος της UNICEF, Dr. Michal Mlynár, η επικεφαλής του Γραφείου της Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Βία κατά των Παιδιών, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη, οι Γενικοί Πρόξενοι Ελλάδος και Κύπρου, δρ Κωνσταντίνος Κούτρας και Μιχάλης Φυρίλλας, αντίστοιχα, ο Πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από ένα βίντεο στιγμές από το έργο που επιτελεί ο οργανισμός στα 13 χρόνια λειτουργίας του.

Ακολούθως,ο συντονιστής της εκδήλωσης, Δημήτρης Ιωαννίδης, μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Hope For Children, κάλεσε σε μια συζήτηση/συνέντευξη τον ιδρυτή του HFC, Joseph Borghese και την διευθύντρια του Ανθρωπιστικού του Τομέα, Άντρια Νεοκλέους σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια και τους στόχους της παρουσίας του στις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Borghese: “Η σύνδεση της Κύπρου με την Αμερική πρόκειται να συμβάλει στη μεταφορά περαιτέρω γνώσης και εξειδίκευσης σε θέματα που αφορούν στην προστασία των παιδιών, και θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του οργανισμού μας στην Κύπρο”.

Στο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανέφερε – μεταξύ άλλων- πως “το Hope for Children έχει τόσο θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στη ζωή των παιδιών σε όλο τον κόσμο, αλλά και στον αγώνα των κοινών μας κοινωνικών δικτύων σχετικά με την ασφάλεια και την ευημερία τους”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια πλάκας από τον Joseph Borghese και τον αντιπρόεδρο της UNICEF, Δρ. Michal Mlynár, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Σλοβακίας στον ΟΗΕ.

Η ίδρυση του “Hope For Children” CRC Policy Center USA επιτεύχθηκε με την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Patti and Everett B. Birch.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό και τις δράσεις του μπορεί να αντλήσει κανείς από την ιστοσελίδα www.uncrcpc.org.cy