Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ξεκινούν στις 18 Ιανουαρίου οι πανομογενειακές για την Παρέλαση

Ξεκινούν στις 18 Ιανουαρίου οι πανομογενειακές για την Παρέλαση

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΝΥ  –  

Με μια πανηγυρική πανομογενειακή συγκέντρωση την προσεχή Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια ξεκινά και τυπικά η προετοιμασία της εθνικής παρέλασης για τον εορτασμό της 203ης επετείου της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Στη Νέα Υόρκη η φετινή παρέλαση θα λάβει χώρα για 85η χρονιά στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και με σύνθημα «Δεν Ξεχνώ» θα είναι αφιερωμένη στους αγώνες του Ελληνισμού για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή τμήματος της Μεγαλονήσου.  

Στη διάρκεια της πρώτης αυτής πανομογενειακής θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, την οποία προσφέρει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Νικολόπουλος, ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Bay Ridge Bakery στο Μπρούκλυν. 

Ο κ. Νικολόπουλος, νυν Κυβερνήτης της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και από τους σταθερούς υποστηρικτές -εδώ και χρόνια- της παρέλασης, στην οποία συμμετέχει έφιππος, όπως και των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, απευθύνει κάλεσμα προς όλη την Ομογένεια στη Νέα Υόρκη και την ευρύτερη τριπολιτειακή περιοχή προκειμένου να συμμετάσχει στην προετοιμασία της παρέλασης με κάθε τρόπο, με την παρουσία και τις προτάσεις τους στις πανομογενειακές συγκεντρώσεις, με τις δωρεές τους ιδιαίτερα για το λαχείο, το λεύκωμα και το επίδημο δείπνο στο Χίλτον, την παραμονή της παρέλασης, αλλά και με στελεχώντας τις επιμέρους επιτροπές.

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αντιπρόεδροι της Επιτροπής Παρέλασης έχουν οριστεί ο Γιάννης Στρουμπάκης, ο οποίος ανέλαβε υπεύθυνος και για την εκδήλωση στο «Χίλτον» και η Νομική Καστανά, η οποία ανέλαβε και την προεδρία της Πολιτιστικής Επιτροπής.

Ο Παναγιώτης Γεραντζούνης αναλαμβάνει επικεφαλής του Λευκώματος, οι Πωλ Κοτρώνης, Χρήστος Βουρνάς και Δημήτρης Παλιούρας απαρτίζουν την Οικονομική Επιτροπή, ενώ οι Αναστάσιος Καραγκούνης και Βασίλης Εγγλέζος αναλαμβάνουν και φέτος επικεφαλής της Επιτροπής Λαχείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το επίσημο Δείπνο των Τελεταρχών στο «Χίλτον» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  13 Απριλίου.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου γίνει η τελετή έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στο Bowling Green Park, στο νότιο Μανχάτταν. Θα προηγηθεί η επίσημη υποδοχή των Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς στον Ιερό Ναό και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν από όπου θα ξεκινήσει για δεύτερη χρονιά φέτος η συμβολική παρέλαση προς το Bowling Green.  

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, μέσω δωρητών, θα αναλάβει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την κάλυψη όλων των εξόδων για την έλευση και φιλοξενία του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στη Νέα Υόρκη, τα οποία υπολογίζονται σε 60 χιλιάδες δολάρια.

«Η Ελληνική Παρέλαση ανήκει σε όλους μας. Καλείστε να δώσετε το  παρόν και να στελεχώσετε της επί μέρους επιτροπές», επισημαίνεται στο μήνυμα που απέστειλε στην Ομογένεια η Επιτροπή Παρέλασης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.