Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Διάλεξη για τη Γυναίκα στο Βυζάντιο από το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών...

Διάλεξη για τη Γυναίκα στο Βυζάντιο από το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΝΥ – Μια ακόμα ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College.

Πρόκειται για μια υβριδική διάλεξη με κεντρικό ομιλητή τον ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρρικ, π. Νικηφόρος Φακίνος ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα “Η Γυναίκα στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία” παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για τη θέση και το ρόλο της γυναίκας στη βυζαντινή κοινωνία.    

Η διάλεξη θα ξεκινήσει στις 12:15 μ.μ., ώρα Ανατολικής Ακτής, στο Ramsen Hall (Room 300). Για όσους δεν μπορούν να βρίσκονται εκεί, υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως τη διάλεξη από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Time: Nov 30, 2022, 12:15 PM Eastern Time (US and Canada)

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/88315841067?pwd=d2lGRHIwNlhnUHZ6VjdzaDRwYzQydz09

Meeting ID: 883 1584 1067

Passcode: 772965

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του χρόνου ανέλαβαν τα καθήκοντά τους ο νέος διευθυντής του Κέντρου δρ. Γεράσιμος Κατσάν και η νέα υποδιευθύντρια δρ. Μαρία Αθανασοπούλου και μέσα από αρκετές σημαντικές εκδηλώσεις ακαδημαϊκού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχουν ήδη διοργανώσει, προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους του αλλά και να συσπειρώσουν ξανά τόσο τους φοιτητές του Κέντρου όσο και τους οργανισμούς της κοινότητας που υποστηρίζουν το έργο και την αποστολή του.