Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Η Νάνσυ Παπαϊωάννου Ανώτερη Σύμβουλος στην Alma Bank

Η Νάνσυ Παπαϊωάννου Ανώτερη Σύμβουλος στην Alma Bank

Η Νάνσυ Παπαϊωάννου με τον Πρόεδρο της ALMA Bank, Μιχαήλ Ψύλλο.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΝΥ –  GreekNewsUSA

Το διορισμό της Νάνσυ Παπαϊωάννου στη θέση της Ανώτερης Συμβούλου ανακοίνωσε και επίσημα η Alma Bank. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στο νέο της ρόλο η κ. Παπαϊωάννου, η οποία διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος της Atlantic Bank, -το δίκτυο της οποίας απορροφήθηκε από τη New York Community Bank το περασμένο φθινόπωρο-, θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Μιχαήλ Ψύλλο και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και σχέσεων.

“Η Νάνσυ είναι στέλεχος του τραπεζικού τομέα στη Νέα Υόρκη για περισσότερες από τρεις δεκαετίες και θα προσφέρει την προοπτική, την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον. Κατανοεί σε βάθος όχι μόνο την τρέχουσα κατάσταση του κοινοτικού τραπεζικού τομέα, αλλά και προς τα πού κινείται και τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο κ. Ψύλλος, τονίζοντας πως “η επικέντρωσή της στους πελάτες και η αφοσίωσή της στην κοινότητα έχουν επιβεβαιωθεί επανειλημμένα”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Νάνσυ Παπαϊωάννου διαθέτει εμπειρία άνω των 40 ετών στον τραπεζικό τομέα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των οκτώ και πλέον ετών κατά τα οποία υπηρέτησε ως η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα πρόεδρος της Atlantic Bank. Τονίζεται επίσης ότι θεωρείται πρότυπο για τις γυναίκες στον τραπεζικό χώρο, ενώ εξακολουθεί να λειτουργεί ως μέντορας και να εμπνέει ειδικά τις νεότερες γυναίκες να ξεκινήσουν την καριέρα τους.

“Η προσφορά στην κοινότητα υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της σταδιοδρομίας της Νάνσυ Παπαϊωάννου. Αφιερώνει τον χρόνο και την ενέργειά της σε πολλές φιλανθρωπικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες, με έμφαση στην ενίσχυση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, υπηρετώντας και στηρίζοντας παράλληλα τις ελληνοαμερικανικές επιχειρήσεις”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η κ. Παπαϊωάννου έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (HACC), το οποίο σήμερα υπηρετεί ως πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. του Mount Sinai Queens Hospital και του National Hellenic Society.

Παράλληλα, είναι ενεργό μέλος του Archibishop Iakovos Leadership 100 Fund και της Φιλοπτώχου του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας και συμμετέχει και σε άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν δεσμευτεί να επιφέρουν αλλαγές στις τοπικές κοινότητες της Νέας Υόρκης, καθώς και σε άλλες κοινότητες ανά τον κόσμο.

Ως ένδειξη αναγνώρισης της αφοσίωσης και των υπηρεσιών της, η κ. Παπαϊωάννου έχει αποσπάσει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις και θεωρείται μία από τις πιο δυναμικές Ελληνίδες επαγγελματίες στο εξωτερικό.

Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts στη Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Marymount Manhattan College.

Η Alma Bank

H Alma Bank είναι μια εμπορική κοινοτική τράπεζα της Νέας Υόρκης η οποία ιδρύθηκε το 2007 και διαθέτει σήμερα περιουσιακά στοιχεία άνω του 1,3 δισ. δολαρίων. Με έδρα το Λονγκ Άιλαντ Σίτι της Νέας Υόρκης, η Τράπεζα λειτουργεί 14 υποκαταστήματα και γραφεία σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και στη βόρεια Νέα Ιερσέη.

Προσφέρει καταναλωτικά και εμπορικά τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες σε χρηματοδότες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στις κοινότητες που εξυπηρετεί. Η ομάδα της Alma Bank υπερηφανεύεται ότι ακούει προσεκτικά τους πελάτες της, εντοπίζει τις ανάγκες τους και, στη συνέχεια, παρέχει προσαρμοσμένες, αποτελεσματικές και εξατομικευμένες τραπεζικές λύσεις