Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» βράβευσε τους αριστούχους της Καστοριάς

  ΚΑΣΤΟΡΙΑ – Greek News USA

  Τους αριστούχους μαθητές των δέκα Λυκείων της ιδιαίτερής τους πατρίδας βράβευσαν και φέτος για 23η συνεχή χρονιά τα μέλη του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» Νέας Υόρκης στη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου στο αρχοντικό Τσιατσιαπά στην Καστοριά.

  Στη διοργάνωση της εκδήλωσης που είχε ως τίτλο «Οι Ιθάκες της ζωής μας 3» συνέβαλαν μαζί με τον ιστορικό Σύλλογο και τη Φιλόπτωχο Κυριών Καστοριάς Νέας Υόρκης (η οποία και τιμήθηκε), ο Σύλλογος Υποτροφιών Καστοριάς (που είχε την επιμέλεια) και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Καστοριάς, με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς, του Δήμου Καστοριάς και της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καστοριάς.

  Την εκδήλωση ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, τονίζοντας πως η πρωτοβουλία αυτή των Καστοριανών της Νέας Υόρκης δείχνει την ευγνωμοσύνη, την στοργή, την τρυφερότητα των Καστοριανών στην μητέρα τους Καστοριά, «σαν το παιδί που αντιπροσφέρει στη μάνα του»

  Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων, Δήμος Σιώκης, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για τη βράβευση των μαθητών που ακολουθεί κάθε χρόνο την απονομή υποτροφιών σε μαθητές καστοριανής καταγωγής στις ΗΠΑ.

  «Ο Σύλλογος Καστοριέων “Ομόνοια” Νέας Υόρκης είναι ίσως ο μεγαλύτερος σύλλογος που υπάρχει στην ομογένεια. Ιδρύθηκε το 1910  και έχει να επιδείξει μία τεράστια προσφορά όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και στην όμορφη πόλη της Καστοριάς στην οποία έχουμε δώσει βαρύτητα τα τελευταία χρόνια γιατί αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα», τόνισε ο κ. Σιώκης, και αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσφορές που έγιναν φέτος από πλευράς του Συλλόγου: Δωρεά 20.000 δολαρίων στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας  για τα συσσίτια των απόρων, δωρεά 55.000 δολαρίων στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Καστοριάς για την αγορά ασθενοφόρου και η αγορά ενός σκιφ στον Ν.Ο.Κ για τις ανάγκες των αθλητών του.

  Παράλληλα ο κ. Σιώκης έκανε ιδιαίτερη  μνεία στην συνεργασία που είχε ο Σύλλογος με τους αποφοίτους του 1981 του Γενικού Λυκείου Καστοριάς, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν  το ποσό των 30.000 δολαρίων για την αγορά αναλώσιμων υλικών για το Νοσοκομείο Καστοριάς κατά την περίοδο της πανδημίας.

  Τέλος ο κ. Σιώκης συνεχάρη τους μαθητές που βραβεύτηκαν και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές που θα ακολουθήσουν.

  Τον λόγο πήραν στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Καστοριάς Καίτη Μιρκοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην προσφορά της Φιλοπτώχου Κυριών Καστοριάς Ν. Υόρκης και η τ. Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Κυριών Καστοριάς Ν. Υόρκης Μαίρη Γερασοπούλου, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία και το μεγάλο έργο της Φιλοπτώχου, μεταφέροντας χαιρετισμό της προέδρου Τούλας Καλαπούτη.