Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Στην Πλατεία Αθηνών η κεντρική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

Στην Πλατεία Αθηνών η κεντρική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

Το χορευτικό του Ημερήσιου Σχολείου DGK του Μπρούκλυν σε παλαιότερη επετειακή εκδήλωση στην Πλατεία Αθηνών. Φώτο: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας

ΑΣΤΟΡΙΑ, ΝΥ – Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, το Σάββατο 25 Μαρτίου, στις 2 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αθηνών (30th St & 30th Ave) στην Αστόρια η κεντρική εορταστική εκδήλωση της Επιτροπής Παρέλασης για την 202η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.  

Το πρόγραμμα, το οποίο επιμελείται η συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης και επικεφαλής της Πολιτιστικής Επιτροπής, Νομική Καστανά, θα ξεκινήσει με την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Σοφία Φάσου, καθηγήτρια στα Τμήματα Επικοινωνίας και ΜΜΕ των πανεπιστημίων St. John’s και Adelphi, ενώ μαθητές του Απογευµατινού Ελληνικού Σχολείου της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια θα απαγγείλουν ποίηματα.

Το πρόγραμμα θα διανθιστεί με επετειακή – παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα “Μελωδία” με τον Γιάννη Στάικο στο μπουζούκι.

Θα συμμετέχουν επίσης τα χορευτικά συγκροτήματα της Δωδεκανησιακής Οµοσπονδίας, της Καλυμνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης και του Λαογραφικού Οµίλου Αμερικής, καθώς και το πολυβραβευµένο χορευτικό συγκρότηµα της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον του Λονγκ Αϊλαντ, τα οποία θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.