Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Την κοινότητα της Παναγίας στο Island Park επισκέφθηκε ο Επίσκοπος Αθηναγόρας

Την κοινότητα της Παναγίας στο Island Park επισκέφθηκε ο Επίσκοπος Αθηναγόρας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΝΥ – της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Με θέρμη και ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι ενορίτες της κοινότητας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Island Park του Λονγκ Αϊλαντ την Κυριακή 3 Απριλίου τον Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα, ο οποίος προέστη της Θείας Λειτουργίας της Δ’ Κυριακής των Νηστειών (Αγ. Ιωάννη της Κλίμακος) με συλλειτουργούς τον ιερατικώς προϊστάμενο της κοινότητας π. Γεώργιο Καζούλη και τον διάκονο Μιχαήλ Γιαβρή.

Τον Επίσκοπο υποδέχθηκαν με μια όμορφη ανθοδέσμη στην είσοδο του ναού δύο μαθήτριες του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές της Ελλάδας και της Κύπρου, μαζί με τον π. Γεώργιο και τον πρόεδρο της κοινότητας, Γιώργο Νικία και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου και της Φιλοπτώχου.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη δύναμη της πίστης και τη σημασία της υπακοής, ενώ μίλησε και για τον Άγιο Ιωάννη τον Σιναϊτη, συγγραφέα της Κλίμακος, η οποία περιγράφει, όπως είπε, τις αρετές που ως σκαλιά μας οδηγούν στη σωτηρία, μας οδηγούν στη Βασιλεία του Θεού και στην ένωση μαζί Του.   

“Με την παρουσία σας και τα όμορφά σας λόγια μας ενισχύσατε σ’ αυτόν τον αγώνα τον πνευματικό που διανύουμε κατά την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής. Με την απλότητα και το χαμόγελό σας μας κάνατε να νιώθουμε πολύ χαρούμενοι και πολύ άνετοι”, τόνισε ο π. Γεώργιος, καλωσορίζοντας τον Επίσκοπο Αθηναγόρα.

Η μαθητική γιορτή

Ακολούθησε η γιορτή του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της κοινότητας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Με απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια, θεατρικό και τη δραματοποίηση του Χορού του Ζαλόγγου, οι μικροί μαθητές, ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας, ιδιαίτερα όταν τόνιζαν στα Ελληνικά τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Γένους μας.

Τα παιδιά κέρδισαν το πιο δυνατό χειροκρότημά των παρισταμένων και δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια του Επισκόπου Αθηναγόρα.

“Ηταν συγκινητικό και όμορφο. Είδα δάκρυα στα μάτια των μεγαλυτέρων, είδα χαμογελαστά πρόσωπα, χαρούμενες μαμάδες και γιαγιάδες και το μόνο που θέλω να σας πω είναι ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ πολύ. Μας κάνατε όλους υπερήφανους σήμερα. Σας ευχαριστώ”, τόνισε ο Θεοφιλέστατος.

Συνέχισε δε λέγοντας: “Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι έχουμε μια πολύ μακρά και πλούσια παράδοση και ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες είναι ότι πάντοτε αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Αυτές είναι οι υψηλότερες αξίες που έχουμε δώσει στον κόσμο”.

“Σας ευχαριστώ για την σημερινή μέρα. Σας ευχαριστώ που έρχεστε στο Ελληνικό Σχολείο της Παναγίας στο Island Park. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μας κάνατε όλους υπερήφανους”, είπε ο Θεοφιλέστατος στους μικρούς μαθητές, οι οποίοι έδειξαν κατενθουσιασμένοι από την παρουσία του, αναφώνησαν μαζί του “Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η 25η Μαρτίου!”

Ευχαριστίες εξέφρασε ο Επίσκοπος Αθηναγόρας και προς την διευθύντρια του σχολείου Γεωργία Παπαθανασίου και τις δασκάλες, οι οποίες με τη βοήθεια και της πρεσβυτέρας Δήμητρας, προετοίμασαν τα παιδιά, όπως και προς την κοινότητα για την αγάπη με την οποία τον υποδέχθηκε.

“Σήμερα πραγματικά γιορτάσαμε Ελλάδα!”, είπε.

Τέλος, στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Νικίας, ευχαρίστησε για την ξεχωριστή τιμή τον Επίσκοπο Αθηναγόρα. Ευχαριστίες εξέφρασε και προς τον κ. Άρη Παπαθανασίου για τα καταπληκτικά σκηνικά για τις ανάγκες της σχολικής γιορτής, τον κ. Κώστα Πρέντζα για τα λουλούδια και την Γεωργία Παπαθανασίου για την προετοιμασία της γιορτής, καθώς και όλους τους ενορίτες που βοήθησαν για την προετοιμασία του γεύματος που προσφέρθηκε.