Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Το Κυπρο-Αμερικανικό Επιμελητήριο τίμησε τον Ανδρέα Κωμοδρόμο

Το Κυπρο-Αμερικανικό Επιμελητήριο τίμησε τον Ανδρέα Κωμοδρόμο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Greek News USA

[Φωτογραφίες: GNUSA/ Tom Galanis]

Με το «Distinguished Merit Award» τίμησε το Κυπρο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο τον πρώτο πρόεδρό του, Ανδρέα Κωμοδρόμο, και έναν από τους ανθρώπους που έβαλαν τις βάσεις για την ίδρυσή του πριν από 26 χρόνια, στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου του που παρατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου στο Union League Club, στο Μανχάταν.

Παράλληλα, απονεμήθηκε το Cyprus Young Professionals Award στον πρωταθλητή Πολεμικών Τεχνών του UFC, Χαράλαμπο Γρηγορίου.

Η εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού, Δέσποινα Αξιωτάκη, που είχε και την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης, καλωσόρισε τους συνδαιτυμόνες, και αναφέρθηκε στη συνολική προσφορά του Ανδρέα Κωμοδρόμου, θυμίζοντας σε όλους τον καταλυτικό του ρόλο στην διοργάνωση της μεγάλης συναυλίας για την Κύπρο με τον Γιώργο Νταλάρα το 1994.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος της AHEPA και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, Νίκος Καρακώστας.

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαρία Πάππας αναφέρθηκε στο χαιρετισμό της στα επιτεύγματα του Επιμελητηρίου και εξήρε την προσφορά των τιμωμένων.

Αναφερόμενος στον Ανδρέα Κωμοδρόμο, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, μίλησε για την πορεία του από την Βατυλή της Αμμοχώστου, που σημαδεύτηκε από την τουρκική εισβολή το 1974 και έφτασε μέχρι την καθιέρωση στην αμερικανική κοινωνία, όπου και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της Κύπρου.

«Ανθρωποι όπως ο Ανδρέας Κωμοδρόμος, ο οποίος έχει αφιερώσει την ζωή του στον σκοπό αυτό, αξίζουν περισσότερα. Ολοι μας αξίζουμε κάτι καλύτερο. Ο αγώνας συνεχίζεται, η ελπίδα υπάρχει ακόμα και το όνειρο για μια ελεύθερη Κύπρο δεν θα πεθάνει ποτέ», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κρίστοφερ.

Την προσφορά του Ανδρέα Κωμοδρόμου στα κοινά, την Ομογένεια, την Εκκλησία και την Κύπρο, εξήρε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, τονίζοντας πως «η αγάπη του για την Κύπρο και την ελληνορθόδοξη πίστη αποτελεί παράδειγμα για όλους μας».  

Για τον πατέρα του κλήθηκε να μιλήσει και να τον παρουσιάσει ο αντιπρόεδρος του Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Κωμοδρόμος, ο οποίος τόνισε πως ο Ανδρέας Κωμοδρόμος υπήρξε μέντορας όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για πολλά ακόμη παιδιά της παροικίας.

Συγκινημένος και έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του σύζυγο Αννα και τα παιδιά του ο Ανδρέας Κωμοδρόμος αποδέχθηκε την τιμητική διάκριση από το Επιμελητήριο, ευχαρίστησε τη διοίκησή του και ανέφερε πως οι δυνατότητες που αυτό προσφέρει δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμα στο έπακρον. Εξέφρασε δε την ελπίδα κάποια μέρα να επιστρέψει σε μια ελεύθερη Αμμόχωστο.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν επίσης ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Μιχάλης Φυρίλλας, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε τον έτερο τιμώμενο -και ανεψιό του- Χαράλαμπο Γρηγορίου, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού.

Το Βραβείο«Cyprus Young Professionals Award» παρουσίασε ο κυπριακής καταγωγής πολιτειακός βουλευτής του Μιχάλης Ταννούσης.