Home ΚΥΠΡΟΣ Το Queens College τίμησε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη με το Προεδρικό Μετάλλιο

Το Queens College τίμησε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη με το Προεδρικό Μετάλλιο

Φώτο: ΚΥΠΕ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – [ΚΥΠΕ – της Μαρίας Κονιώτου]

 Με το Προεδρικό Μετάλλιο του Queens College τίμησε το Σάββατο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, το πανεπιστήμιο από το οποίο άρχισε τις ακαδημαϊκές του σπουδές. Ο Πρόεδρος φοίτησε στο Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College, από όπου αποφοίτησε το 1997 με κύριες σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες, τα Οικονομικά, Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές.

Το μετάλλιο απένειμε στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος του Queens College Frank Hu, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις σπουδές του Προέδρου Χριστοδουλίδη, στην ακαδημαϊκή και διπλωματική του καριέρα.

Ανέφερε ότι όλοι θαυμάζουν την πρόοδο που έχει κάνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στην πορεία του, σημειώνοντας ότι αυτό ήταν εμφανές από τα φοιτητικά του χρόνια.

Σημείωσε πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπήρξε αξιοθαύμαστα αποτελεσματικός στους ρόλους τους και υπηρέτησε ως καθηγητής, διπλωμάτης και πολιτικός βασιζόμενος στις ικανότητές του ως συγγραφέας, ομιλητής και ατόμο με κριτική σκέψη.

Είπε ακόμη πως η επαγγελματική ζωή του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει δείξει πως η εκπαίδευση στις ελεύθερες τέχνες προετοιμάζει τα άτομα για τον σημερινό κόσμο.

Σημείωσε ακόμη πως η επαγγελματική ζωή του Προέδρου δείχνει επίσης την αξία της δέσμευσης στην υπηρεσία για τα δημόσια.

Σε χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Κέντρου του Queens College για Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές και επικεφαλής της έδρας Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Λογοτεχνίας στο Queens College, καθηγητής  Γεράσιμος Κάτασαν, αναφέρθηκε στις σπουδές του Προέδρου Χριστοδουλίδη και στην καριέρα του ως ακαδημαϊκού και διπλωμάτη.

Είπε πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα με την αφοσίωσή του στο να υπηρετήσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της American Network Solutions και Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ είπε πως «όλοι εργαζόμαστε πολύ σκληρά για το πρόγραμμα του Κέντρου για Βυζαντινές και Σύγχρονες Ελληνικές Σπουδές».

Πρόσθεσε ως απόφοιτος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης καθιστά το Κέντρο πιο σπουδαίο από ποτέ. Πρόσθεσε «πως η κοινότητά μας είναι πολύ-πολύ περήφανη για τον Πρόεδρο, ο οποίος είναι ένας από εμάς».

Παραλαμβάνοντας το Μετάλλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση και είπε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν στο Queens College που αρχικά ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για τον ακαδημαϊκό τομέα, σημειώνοντας ότι όταν πρωτοήρθε στη Νέα Υόρκη για σπουδές πολύ γρήγορα αισθάνθηκε ασφάλεια, λόγω των ανθρώπων που απαρτίζουν το Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών, όπως ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών μ. Χάρης Ψωμιάδης καθώς και η Εφη Λέκκα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα όσα του πρόσφερε η ακαδημαϊκή του πορεία στο Queens College παρέχοντας του τη κινητήριο δύναμη για συνεχή αγώνα να συμβάλλει και να επιτυγχάνει περισσότερα, με την ενθάρρυνση που πρόσφερε και τα διαρκή πνευματικά ερεθίσματα.  

«Ένα ερώτημα που συνεχώς κάνω στον εαυτό μου, και υπό την προηγούμενη μου ιδιότητα ως ακαδημαϊκού, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Υπουργού Εξωτερικών και τώρα ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι πώς διαμορφώνουμε και προστατεύουμε περιβάλλοντα που χαρακτηρίζονται από θετικά κίνητρα  που μας παροτρύνουν να αγωνιστούμε για να γίνουμε οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Αναφερόμενος στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη ότι είναι μια πόλη που αγαπά, που του πρόσφερε εμπειρίες, αλλά και φιλίες που πάντοτε θα θεωρεί πολύτιμες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «κοιτάζοντας στο παρελθόν, τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησα σε κάποια από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, εδώ στο Queens College, και που έχουν καθορίσει το ποιος είμαι σήμερα, αξιοποιώ τα μαθήματα και τις εμπειρίες αυτές στον συνεχή αγώνα, ως Πρόεδρος, για να υπάρξουν βελτίωση και αλλαγές στη χώρα μου και στον λαό της».

Στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόταν από τη σύζυγο του Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας