Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ένα νέο “Κύμα” στο Hudson Yards

Ένα νέο “Κύμα” στο Hudson Yards

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου  

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα δύο πρώτα εστιατόρια στο Ρόσλυν του Λονγκ Αϊλαντ και στο Flatiron του Μανχάτταν, ένα νέο “KYMA” άνοιξε τις πύλες του πριν λίγες μέρες για τους λάτρεις των θαλασσινών, της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας στη Νέα Υόρκη, αυτή τη φορά στην περιοχή Hudson Yards. 

Το νέο εστιατόριο, στη διεύθυνση 445 West 35th Street, ανάμεσα στην Ένατη και την 10η λεωφόρο, σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές του Μανχάτταν, είναι ένα ακόμα δημιούργημα του Μερκούριου (Μάικ) Αγγελιάδη, ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας Μ.Α.Angeliades και του Στέφανου (Στηβ) Τενέδιου, ιδιοκτήτη των Cafe Metro, μαζί με τους Εμμανουήλ Καζάνα, Γιάννη Σταυρόπουλο και Γιάννη Πασχάλη.

Από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου θα λειτουργεί κανονικά, αρχικά σερβίροντας δείπνο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Τα εγκαίνια του νέου εστιατορίου έγιναν την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, παρουσία των ιδιοκτητών και των οικογενειών τους και αρκετών φίλων, ανάμεσά τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, δρ Κωνσταντίνος Κούτρας και o Πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, βοηθούμενος από τον π. Ελευθέριο Κωνσταντινίδη και τον Αρχιδιάκονο Διονύσιο Παπίρη, ενώ παρών ήταν και ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους για το νέο αυτό εγχείρημα και τους δώρισε μια εικόνα της Παναγίας για το νέο εστιατόριο.

“Εύχομαι η καινούργια σας αυτή συνεργασία να είναι πάντοτε αρμονική, να είναι πάντοτε καρποφόρα και να φέρει πρόοδο σε σας και σε όλη την Ελληνοαμερικανική μας κοινότητα και να είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, πώς ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά, αγαπημένοι, με αρμονική συνεργασία και αγάπη μεταξύ μας”, είπε ο Σεβασμιώτατος.