Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ανησυχία για την πορεία του οικονομικού ελέγχου στην Ομοσπονδία από την Ελληνική...

Ανησυχία για την πορεία του οικονομικού ελέγχου στην Ομοσπονδία από την Ελληνική Συμμαχία Γυναικών

Φώτο: Μαρία Μάρκου

Νέα Υόρκη – Greek News USA  

Την ανησυχία της για την πορεία του οικονομικού ελέγχου που διενεργείται τους τελευταίους μήνες στην  Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και ο οποίος, κατά τα λεγόμενα των ελεγκτών, “μέχρι και σήμερα αδυνατεί να καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και συμπεράσματα”, εκφράζει η Ελληνική Συμμαχία Γυναικών.

Ο σύλλογος, με ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος Μαρία Μάρκου και η γραμματέας, Ιωάννα Θώδη, και ενόψει της συνέντευξης Τύπου της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί απόψε -31 Οκτωβρίου- στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Κρητών “Μίνως” στην Αστόρια, προειδοποιεί ότι “αν και αυτή η ημερομηνία παρέλθει άπρακτη…. θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι η Επιτροπή αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στο έργο της”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Η Ελληνική Συμμαχία Γυναικών συνεχίζει να παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τη λειτουργία και τη πορεία του οικονομικού ελέγχου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης και εκφράζει την ανησυχία ότι ο οικονομικός έλεγχος που σκοπό είχε κατά τα λεγόμενα των ελεγκτών της να διασφαλίσει τη διαφάνεια στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, μέχρι και σήμερα αδυνατεί να καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και συμπεράσματα, προκειμένου η Ομοσπονδία να αφήσει πίσω της όλα αυτά που την οδήγησαν εδώ και να λειτουργήσει σε μία νέα λογική διαφάνειας, τεκμηρίωσης και συνέπειας”.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η επιτροπή οικονομικού ελέγχου προσανατολίζεται να παραδώσει τα συμπεράσματά της μετά από μεγάλη καθυστέρηση τη 31η Οκτωβρίου 2022.

Ωστόσο, αν και αυτή η ημερομηνία παρέλθει άπρακτη, πολύ φοβούμεθα ότι θα πρέπει να το πάρουμε όλοι απόφαση ή θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι η επιτροπή οικονομικού ελέγχου πλέον αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο έργο της.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης χρειάζεται μία νέα προοπτική, ένα νέο όραμα που θα ανταποκρίνεται στο πνεύμα της εποχής και στις ανάγκες των σύγχρονων ομογενών.

Η Ελληνική Συμμαχία Γυναικών είναι πλήρως συντονισμένη με το πνεύμα αυτό της εποχής μας και μόνο εποικοδομητική θα είναι η συμμετοχή και η συνδρομή στην Ομοσπονδία.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος, Μαρία Μάρκου

Η Γραμματέας Ιωάννα Θώδη & τα σεβαστά μέλη της Ελληνικής Συμμαχίας Γυναικών