Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ασταμάτητος ο Άρης ανέβηκε στη 2η θέση!

Ασταμάτητος ο Άρης ανέβηκε στη 2η θέση!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ –

Ο εκπληκτικός Άρης υπέταξε και τη Δόξα στο Μακάρειο! Παρά το ότι έχανε μέχρι το 86′ λεπτό, έφερε «τούμπα» το ματς με δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο (86′ και 89′) και επικράτησε τελικά της ομάδας της Κατωκοπιάς με 2-1. Ο Στεπίνσκι με το πέμπτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα, έφερε αρχικά το ματς στα ίσα, και ο Σικόρσκι ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Η λεμεσιανή ομάδα με το τέταρτο φετινό της τρίποντο σε σύνολο έξι αγώνων φτάνει τους 13 βαθμούς και ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας στο -1 από την κορυφή και την ΑΕΚ.

Στους έξι βαθμούς μένει η προσφυγική ομάδα, που παρά το ότι προηγήθηκε νωρίς στο σκορ έχασε το υπέρ της αποτέλεσμα μέσα από τα… χέρια στο τέλος. Γνώρισε τη δεύτερη μόλις φετινή της ήττα, μετά από αυτή κόντρα στην Ομόνοια, και παραμένει στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με το… δεξί μπήκε στην αναμέτρηση η Δόξα, η οποία κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού από του 7ο μόλις λεπτό. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ανάνε πήγε στο τοίχος, ο ίδιος όμως πήρε το ριμπάουντ και με ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ έστειλε νίκησε τον Βάνα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο Άρης στη συνέχεια προσπάθησε να ανεβάσει παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσει επιθετικές προϋποθέσεις, ωστόσο αντιμετώπιζε πρόβλημα στην τελική πάσα. Αντίθετα η ομάδα της Κατωκοπιάς ήταν πιο επικίνδυνη, ιδιαίτερα στις αντεπιθέσεις, όμως και αυτή είχε θέμα στη δημιουργία. Ως αποτέλεσμα αμφότερες οι δύο ομάδες απείλησαν ελάχιστα τους δύο τερματοφύλακες και κυρίως με σουτ εκτός περιοχής.

Ορεξάτος μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Άρης. Οι ποδοσφαιριστές του Λιάσου Λουκά είχαν διάθεση να επιτεθούν, ήταν πιο απειλητικοί απ’ ότι στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ξανά αντιμετώπισαν δυσκολίες στη δημιουργία φάσεων, παρά το γεγονός ότι πατούσαν με περισσότερη ευκολία στην περιοχή του Σισκόφσκι. Η Δόξα από την πλευρά της οπισθοχώρησε αισθητά, προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα αμυνόμενη και «χτυπώντας» στις αντεπιθέσεις.

Στο 60′ ο προπονητής των λεμεσιανών έμελλε να κάνει τη διπλή κίνηση που θα άλλαζε κατά πολύ την εικόνα της ομάδας του. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μπαμπίκα και Σικόρσκι. Ο πρώτος δημιούργησε αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και ήταν ιδιαίτερα κινητικός, ενώ ο δεύτερο ήταν αυτός που σκόραρε το δεύτερο γκολ των πρασίνων και ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ο Άρης ανέβασε σταδιακά την ένταση, πίεσε και έκλεισε στα καρέ της την ομάδα της Κατωκοπιάς και έψαξε διακαώς για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο άργησε άλλα… ήρθε. Στο 86′ ο συνήθης ύποπτος σκόρερ της ομάδας Στεπίνσκι με καρφωτή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καζού έφερε το ματς στα ίσα, φτάνοντας στα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα.

Τρία λεπτά αργότερα (89′) ο Σικόρσκι έφερε «τούμπα» το ματς με κοντινό πλασέ, μετά την ασταθή απόκρουση του Σισκόφσκι στο σουτ του Στεπίνσκι. Η Δόξα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στο χρόνο που είχε απομείνει, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει…

ΔΟΞΑ (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Μέσκα, Λαφράνς, Καραμανώλης, Αντενόν, Οικονομίδης (69′ Ολιβέιρα), Αντάμοβιτς, Ασαμόα, Ανάνε, Μπλαντέ (65′ Σάσι), Σαντίκ.

ΑΡΗΣ (Λιάσος Λουκά): Βάνα, Γιαγκό, Λόπες (86′ Ανδρέου), Σίλντεφελντ, Καζού, Μπογκντάν (86′ Μπράουν), Γκαρθία, Φράγκου (60′ Σικόρσκι), Πατσιέκο (69′ Ντελμίρο), Κβάσουκ (60′ Μπαμπίκα), Στεπίνσκι.

Σκόρερ: Ανάνε 7′ / Στεπίνσκι 86′, Σικόρσκι 89′