Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ O Καρώ έδωσε φιλί ζωής στον ΑΠΟΕΛ στο 87′

O Καρώ έδωσε φιλί ζωής στον ΑΠΟΕΛ στο 87′

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. – του Ανδρέα Χαραλάμπους

Ένας κεντρικός αμυντικός, ο Ανδρέας Καρώ, ο οποίος θύμισε Γιώργο Μερκή που τρύπωνε στην αντίπαλη άμυνα, ήλθε να δώσει το φιλί ζωής στον ΑΠΟΕΛ λίγο πριν το τέλος του αγώνα με τον Εθνικό στο ΓΣΠ.

Ο διεθνής στόπερ, που προωθήθηκε σε μια στατική φάση στο 87′, αξιοποίησε την κεφαλιά πάσα του Τσεπάκ και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα λυτρώνοντας την ομάδα του και τους φίλους της.

Αγχωτική, σπουδαία αλλά και πύρρειος η νίκη για τον ΑΠΟΕΛ (2-1), που είδε τους Ντανίλο (41′) και Νταουσβίλι (48′) να αποχωρούν με πρόβλημα τραυματισμού και πλέον όλοι στον σύλλογο της Λευκωσίας είναι στην… πρίζα για τη σοβαρότητά τους.

Οι γαλαζοκίτρινοι εκφράζουν σφοδρά παράπονα, για άλλη μια φορά, για τη διαιτησία. Τα “πυρά” τους, όσον αφορά στο προχθεσινό ματς, στρέφονται τόσο προς τον διαιτητή Κυριάκο Χριστοδούλου όσο και στον Πορτογάλο VARίστα Μπρούνο Αλεχάντρε. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε άλμα μιας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα και θα θελήσει να χτίσει στην επιτυχία του.

Ο Εθνικός το πάλεψε και διεκδίκησε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισε με πέναλτι του Μάριου Ηλία (81′) το γκολ του Οκριασβίλι (45’+2) αλλά στο τέλος προδόθηκε από άλλη μια στατική φάση. Η ομάδα της Άχνας παραμένει καθηλωμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις ένα βαθμό και είναι η μοναδική που αγνοεί τη νίκη στις πρώτες έξι αγωνιστικές.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε ευκαιρίες και θα μπορούσε να προηγηθεί πολύ πιο νωρίς. Ο Εθνικός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να γίνει απειλητικός. Παντελώς διαφορετική η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τη φιλοξενούμενη ομάδα να πιέζει ψηλά, να παίρνει πρωτοβουλίες και να γίνεται απειλητική.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ που έδειξε επηρεασμένος από τις αναγκαστικές αλλαγές των Ντανίλο και Νταουσβίλι, έδωσε χώρο στον αντίπαλο. Ο Εθνικός ισοφάρισε με το πέναλτι του Ηλία, σε μία δύσκολη φάση. Ο Πορτογάλος VARίστας Μπρούνο Αλεχάντρε έστειλε τον Κυριάκο Χριστοδούλου στο βίντεο για να εξετάσει πιθανό χέρι του Σάβιτς.

Ο διαιτητής έκρινε ότι υπήρχε παράβαση, παρόλο που το χέρι του Σέρβου ήταν κοντά στο σώμα του και καταλόγισε το πέναλτι. Τελικά ήλθε ο Καρώ να λυτρώσει τον ΑΠΟΕΛ τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λέπτου.

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Τσεπάκ, Καρώ, Σάβιτς, Πολυκάρπου, Σαμπάλα, Σόουζα, Νταουσβίλι (48′ Λουντεμό), Ντανίλο (42′ Εφραίμ), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια (78′ Σατσιάς).

ΕΘΝΙΚΟΣ (Ηλίας Χαραλάμπους): Χριστοδούλου, Άδωνη, Περατικός, Χολ (90′ Ελουντού), Πηλέας, Φόλπρεχτ, Κ. Ηλία (72′ Ασούμπρε), Κουντόμπιακ, Ιωάννου (65′ Αμπντουλάγιεφ), Ζάκπα, Toλεμές (72′ Μ. Ηλία).

Σκόρερ: Οκριασβίλι 45+2′, Καρώ 87′ / Μ. Ηλία (πέναλτι) 81′