Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ατοµική έκθεση «Βυζαντινή Τέχνη και Συµβολισµοί» της Μαριάννας Αφεντούλη

Ατοµική έκθεση «Βυζαντινή Τέχνη και Συµβολισµοί» της Μαριάννας Αφεντούλη

NANUET, ΝY –  

Η καταξιωµένη βυζαντινή αγιογράφος και ψηφιδογράφος, κα Μαριάννα Αφεντούλη, παρουσιάζει τη δεύτερη ατοµική εικαστική έκθεση της στη Νέα Υόρκη, µε τίτλο «Βυζαντινή Τέχνη και Συµβολισµοί» (“Byzantine Art and Symbolism”).

Η έκθεση, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, θα φιλοξενηθεί στη Γκαλερί της Δηµόσιας Βιβλιοθήκης του Νανουέτ (διεύθυνση: 149 Church Street Nanuet, NY 10954) και θα διαρκέσει από 1 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2024.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την 1η Απριλίου µεταξύ 6:00 µ.µ. – 8:00 µ.µ. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη συντονίστρια Προγραµµάτων Ενηλίκων της Βιβλιοθήκης του Νανουέτ, κα Kristen McInerney. Είσοδος ελεύθερη.

Η Μαριάννα Αφεντούλη (https://www.afentouli.info/) είναι τρίτης γενιάς βυζαντινή αγιογράφος και κόρη του αναγνωρισµένου αγιογράφου, Μιλτιάδη Αφεντούλη. Είναι απόφοιτη του Προπαρασκευαστικού Επαγγελµατικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρµου Τήνου, όπου εξειδικεύτηκε στην τέχνη της Μαρµαρογλυπτικής, όπως επίσης της Σιβιτανιδείου Δηµόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελµάτων στην Καλλιθέα Αττικής, όπου εξειδικεύτηκε στην τέχνη της Ψηφιδογραφίας και Υαλογραφίας.

Η κα Μαριάννα Αφεντούλη έχει συµµετάσχει σε σειρά εκθέσεων εικαστικών τεχνών και έχει βραβευθεί για το καλλιτεχνικό της έργο.