Home ΕΛΛΑΔΑ Γεύμα του Γενικού Προξένου στην Τάμπα προς τιμήν των εκπαιδευτικών

Γεύμα του Γενικού Προξένου στην Τάμπα προς τιμήν των εκπαιδευτικών

ΤΑΜΠΑ. – “Η Στέλλα Κοκόλη είναι ένας διαρκής αγώνας για την Ελληνική Παιδεία”, είπε ο κ. Κωνσταντίνος Αρετής, διευθυντής του Ελληνικού Προγράμματος των εννέα σχολείων της Ακαδημίας του Πλάτωνα, ευχαριστώντας εκ μέρους των δασκάλων την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής “που στέκεται πάντα στο πλευρό τους και όχι μόνο συμμερίζεται τα προβλήματά τους, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα επιλύσει”.

Ο κ. Αρετής μιλούσε στη διάρκεια του γεύματος γνωριμίας που παρέθεσε προς τιμήν των εκπαιδευτικών της Φλόριδας, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα, Λουκάς Τσώκος, μέσα στο εορταστικό πνεύμα των ημερών, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.

Στο γεύμα παρακάθισε επίσης ο ομογενής Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Κρις Αλαχούζος.

Ο Γενικός Πρόξενος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς και άκουσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιτελώντας το τόσο σημαντικό έργο τους για τη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και την δημιουργία φιλελλήνων.

“Ήταν μια συνάντηση ιστορική που ενθουσίασε όλους τους εκπαιδευτικούς καθώς εξέλαβαν την πρόσκληση αυτή ως ξεχωριστή τιμή. Εύγε στον Γενικό Πρόξενο”, μας είπε η κ. Κοκόλη, τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που ο Γενικός Πρόξενος στην Τάμπα τιμά με τον τρόπο αυτό τους Ελληνες εκπαιδευτικούς, τους αντιπροσώπους των σχολείων Charter αλλά και των απογευματινών σχολείων της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τον χαιρετισμό της στο γεύμα, η κ. Κοκόλη συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τον αγώνα τους και τους κάλεσε να εργαστούν όλοι μαζί για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ιστορικός σύλλογός τους “Αθηνά”.

Κλείνοντας η κ. Κοκόλη αναφέρθηκε στην εκδήλωση που προγραμματίζει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών για τις 9 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, στην επίσκεψη το Μάρτιο στο ξύλινο σχολείο του Αγίου Αυγουστίνου, με δέηση και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Ιωάννη Γιαννόπουλου και στην εκδήλωση στο Καπιτώλιο στο τέλος της σχολικής χρονιάς, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.  

Το πρωί της ίδιας μέρας, η κ. Κοκόλη συμμετείχε σε μια ζεστή και εποικοδομητική συνάντηση στο Δημαρχείο του Τάρπον Σπρινγκς με τον Δήμαρχο Κρις Αλαχούζο, τον ομοσπονδιακό βουλευτή της Φλόριδας, Γκας Μπιλιράκη και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Τάμπα, Λουκά Τσώκο, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, καθώς και ευχές για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.