Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Δόξα – ΠΑΕΕΚ 1-0: Άλμα παραμονής με Μπένι

Δόξα – ΠΑΕΕΚ 1-0: Άλμα παραμονής με Μπένι

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Δόξα με 1-0 επί της ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο, για την 22η και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Κατωκοπιάς με τέρμα του Μπένι στο 16’ πανηγύρισε την πέμπτη επιτυχία της στο τρέχον πρωτάθλημα και πρώτη μετά από οκτώ αποτυχημένες απόπειρες σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι πράσινοι του Ηλία Χαραλάμπους,αν και έπαιξαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σαντίκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 60′, πήραν βαθειά βαθμολογική ανάσα καθώς άνοιξαν την ψαλίδα της διαφοράς από την προτελευταία ΠΑΕΕΚ στους εφτά βαθμούς.

Η Δόξα ανέβηκε στην 10η θέση με 22 βαθμούς, εν αναμονή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Εθνικό, ενώ η ομάδα της Κερύνειας έμεινε στην 11η θέση με 15 βαθμούς και είδε τις ελπίδες της για παραμονή στην Α’ Κατηγορία να μειώνονται ακόμα περισσότερο. Η ΠΑΕΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 90’, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σισκόφσκι στην εκτέλεση φάουλ του Μιλτς.

Ο αγώνας δεν έφτασε σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αφού οι νικητές ολοκλήρωσαν τον αγώνα μόλις με δύο τελικές προσπάθειες (μια στον στόχο) και οι φιλοξενούμενοι πέντε εκ των οποίων οι τρεις στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν έψαξαν με περισσότερο ζήλο την ισοφάριση.

Το γκολ της νίκης προήλθε από στατική φάση με τους παίκτες της Δόξας να πιάνουν στον «ύπνο» την άμυνα της ΠΑΕΕΚ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ εκτός περιοχή και ο Εμπαραλίτζε εκτέλεσε με πάσα αριστερά στον αμαρκάριστο Μπένι που με δυνατό σουτ νίκησε τον Πρόσεκ και πανηγύρισε το παρθενικό του τέρμα στο κυπριακό πρωτάθλημα.

ΔΟΞΑ (Ηλίας Χαραλάμπους): Σισκόφσκι, Στυλιανού (87′ Χ. Κυριάκου), Καραμανώλης, Κέρλα, Κοβάσεβιτς, Μέσκα (72′ Τραϊτσέφσκι), Ασαμόα, Εμπραλίτζε (87′ Τιτζανί), Mπένι (90+3′ Οικονομίδης), Σάσι (72′ Σάιθ), Σαντίκ.

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Φραγκέσκου, Ομπανόρ (69′ Μπάμπιτς), Κούρος, Σουμαόρο, Χαραλάμπους (46′ Βαρέλα), Ράμος, Νάντο (46′ A. Nεοφύτου), Ενόχ (77′ Κωμοδίκης), Μιλτς, Καπαρτής.

Σκόρερ: Mπένι 16′ / –