Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ολυμπιακός-Εθνικός 0-0: Κουλουράκια στο ΓΣΠ

Ολυμπιακός-Εθνικός 0-0: Κουλουράκια στο ΓΣΠ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ολυμπιακός και Εθνικός έμειναν στο 0-0 και θα μπουν στα πλέι άουτ, αντιστοίχως από την 3η και 6η (τελευταία) θέση του β’ γκρουπ. Περισσότερο ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα στο ΓΣΠ οι γηπεδούχοι για δύο λόγους. Βρίσκονται σε απόσταση εφτά βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο τερματοφύλακάς τους, Μολ, τους κράτησε στο παιχνίδι με τρεις καίριες επεμβάσεις.

Όσο για τους φιλοξενούμενους, παρά την προσπάθεια στη Λευκωσία δεν μπόρεσαν να μειώσουν την απόσταση και να προσπεράσουν την ΠΑΕΕΚ. Έτσι μπαίνουν ουραγοί στον όμιλο του υποβιβασμού και θα έχουν πολύ δύσκολο έργο.

Ένα κακό πρώτο ημίχρονο, που θα το θυμούνται όσοι το είδαν περισσότερο για τα νεύρα με πρωταγωνιστή τον Ντούρις, ο οποίος πρώτα τσακώθηκε με τον Σαμπίνια και μετά… γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Μανρίκε. Γεγονός που τον μετέτρεψε σε κόκκινο πανί για τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Από εκεί και πέρα, έλειψαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις εστίες, αν και ο Εθνικός πάτησε ορισμένες περιπτώσεις πιο απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή. Καλύτερη στιγμή ήταν το κοντινό σουτ του Ζάκπα στο 12’, με τον Μολ να αποκρούει με το πόδι.

Κάπως καλύτερο το δεύτερο ημίχρονο, πάλι με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις περισσότερες φάσεις με το μέρος του. Αν και οι γηπεδούχοι είχαν τα πρώτα σουτ τους στο παιχνίδι, δίχως τύχη στο 48’ και στο 65’, οι μπλε είχαν τις ευκαιρίες με τους Ζάκπα (61’, προβολή) και Άδωνη (72’, κεφαλιά), αλλά πάλι βρήκαν τον Μολ έτοιμο.

Η τελευταία φάση ήταν από πλευρά Ολυμπιακού, όμως, με τον Γκουστάβο να τη χάνει σουτάροντας από κοντά και πλάγια, με όφελος ένα κόρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κυριάκος Πολυκάρπου): Μολ, ΜουκτάρηςΣαμπίνια, Μπόβεδα, Μανρίκε, Κονφέ, Γουακάσο (64′ Νάνι), Πεχλιβάνης (85′ Ευτυχίδης), Τιάγκο (64′ Γκουστάβο), Μακρής (46′ Κα), Γουίλσον (79′ Μανιάς).

ΕΘΝΙΚΟΣ (Νταβίντ Μπαντία): Χριστοδούλου, Άδωνη, Χολ, Γκόρουπετς, Πηλέας (85′ Ιωάννου), Άμπραχαμ, Χουντόμπιακ, Βοϊτκόφσκι (90’+4 Κυπριανού), Μάζουρεκ, Ζάκπα (74′ Μ. Ηλία), Ντούρις.