Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Μητροπολίτη Ατλάντας

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Μητροπολίτη Ατλάντας

ΑΤΛΑΝΤΑ- Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ατλάντας κ. Αλέξιο στην κατοικία του στην Ατλάντα πραγματοποίησε την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, προερχόμενος από το Naples της Φλόριδας όπου συμμετείχε στο  συνέδριο της “Ηγεσίας των 100”, για να του ευχηθεί ταχεία και πλήρη ανάρρωση μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε στον εκλεκτό ιεράρχη της Εκκλησίας μας τόσο τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου όσο και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, καθώς και όλης της Ιεραρχίας, του κλήρου και του λαού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

“Χάρηκα ιδιαίτερα που συνάντησα τον αγαπητό εν Χριστώ αδελφό, ιδιαιτέρως όταν τον είδα όρθιο, δυνατό και αισιόδοξο, όπως τον γνωρίζουμε όλοι μας. Οι θεράποντες ιατροί του είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του και πιστεύουν ότι μετά από την απαραίτητη περίοδο θεραπείας και ξεκούρασης ο άγιος Ατλάντας θα επιστρέψει στα καθήκοντα του. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μετά την επίσκεψη.

Με μήνυμα του προς τον κλήρο και τον λαό της Μητρόπολης Ατλάντας, ο Μητροπολίτης Αλέξιος γνωστοποίησε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι τις τελευταίες ημέρες ημέρες υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις εξαιτίας ενός “μικρού ατυχήματος” και ότι τη δεδομένη στιγμή δεν ήταν δυνατόν να ασκήσει τα ποιμαντικά του καθήκοντα.

“Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που η συνήθης γαλήνη τίθεται προσωρινά στην άκρη από αναπάντεχα γεγονότα. Κανείς από εμάς δεν είναι απρόσβλητος από τέτοια γεγονότα και από τη στιγμή που θα εμφανισθούν πρέπει να τους δίνουμε ολοκληρωτικά την προσοχή μας.

Πριν από λίγο καιρό, αντιμετώπισα ένα μικρό ατύχημα, και παρόλο που είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους να συνεχίζουν να ζουν την καθημερινότητά τους έπειτα από τέτοια γεγονότα, θεώρησα ότι θα ήταν σοφή και ασφαλής απόφαση να αναζητήσω ιατρική συμβουλή. Τις τελευταίες μέρες υποβλήθηκα σε εξετάσεις για να λάβω μια ακριβή αξιολόγηση και στη συνέχεια να ακολουθήσω την κατάλληλη θεραπεία. Με χαρά σας πληροφορώ ότι είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και εξακολουθώ να αναπαύομαι σύμφωνα με τις συμβουλές των γιατρών μου”, ανέφερε στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης Αλέξιος και συνέχισε:

“Σε πνεύμα ταπεινοφροσύνης, συνεχίζω να προσεύχομαι με θέρμη για όλους τους πιστούς της Μητροπόλεώς μας και προσβλέπω να επιστρέψω σύντομα στα ποιμαντικά καθήκοντα μου με όλες μου τις δυνάμεις”.