Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Το Ελληνικό Σχολείο Τσάρτερ στο Μπρούκλυν τίμησε την Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας

Το Ελληνικό Σχολείο Τσάρτερ στο Μπρούκλυν τίμησε την Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Greek News USA

 Με ένα σύντομο βίντεο που ετοίμασαν και ανάρτησαν στην ιστοσελίδα του σχολείου τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τίμησαν οι μαθητές του Hellenic Classical Charter School στο Μπρούκλυν την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, όπως έχει καθιερωθεί η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα του θανάτου του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.  

Η γιορτή ξεκινά με μαθητές της 4ης τάξης να απαγγέλλουν τις δύο πρώτες στροφές του “Ύμνου Εις την Ελευθερίαν” του Διονυσίου Σολωμού -που μελοποιημένες από τον Νικόλαο Μάντζαρο αποτελούν τον Ελληνικό Εθνικό Υμνο, τον οποίο ανέκρουσε στη συνέχεια η μπάντα του Σχολείου, και συμμαθητές τους να απαγγέλλουν στα Ελληνικά την “Υπόσχεση (Pledge) του HCCS”.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και πάλι της 4ης τάξης, συμμετείχαν σε ένα έξυπνο δρώμενο εξηγώντας στη δασκάλα τους την ετυμολογία αγγλικών λέξεων με ελληνική ρίζα, ενώ τα παιδάκια του νηπιαγωγείου κλήθηκαν σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι αναγνώρισης ελληνικών λέξεων στην αγγλική γλώσσα από την καθημερινότητά τους.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τους μαθητές της 5ης τάξης να μιλούν για την Ελληνική γλώσσα στο διάβα των αιώνων και την αξία της.

Το Hellenic Classical Charter School στο Μπρούκλυν, με τάξεις από προνηπιαγωγείο μέχρι και την 8η, έχει τιμηθεί ως National Blue Ribbon School από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του στη Νέα Υόρκη.