Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η ΑΕΛ έριξε την «Κυρία» στον…λάκκο των λεόντων!

Η ΑΕΛ έριξε την «Κυρία» στον…λάκκο των λεόντων!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ- του Ανδρέα Χαραλάμπους

Η ΑΕΛ κατάφερε με το δικό της καλό πρώτο ημίχρονο επιθετικά να πετύχει δύο γκολ και να κερδίσει στο τέλος της βραδιάς στο ντέρμπι την Ανόρθωση με 2-1 στο Τσίρειο στάδιο.

Η «Κυρία» θα πρέπει να κοιτάξει τα λάθη που έκανε στα γκολ που δέχθηκε αλλά και την αστοχία της μετά από τις δικές της πολλές ευκαιρίες.

Στο 17ο λεπτό έγινε η πρώτη μεγάλη φάση και μπήκε το πρώτο γκολ στο παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Έουλερ, ο Αραγιούρι στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας και έτσι η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ.

Μετά από αυτό το γκολ η συνέχεια ήταν εξαιρετική με ακόμα καλύτερο ρυθμό αλλά και γκολ. Η αρχή έγινε στο 23ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά ο Βοζίνια απομάκρυνε και ο Ουαρντά στην επαναφορά με ωραίο γυριστό ισοφάρισε σε 1-1.

Έλα όμως που οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ μιας και στο 26ο λεπτό η ΑΕΛ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Με μία κομπίνα βγαλμένη από την προπόνηση στο φάουλ που κέρδισε η ΑΕΛ από αριστερά, η μπάλα πήγε στον Έουλερ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που βρήκε και με ένα κεραυνό έκανε το 2-1, μη αφήνοντας περιθώρια στον Λόρια.

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήταν στο β’ μέρος και στο 79ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Χριστοφή από δεξιά, αρχικά ο Ντέλετιτς έκανε την κεφαλιά με τον Βοζίνια να αποκρούει και στην συνέχεια ο Ρουσιάς στην επαναφορά εντός μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ανόρθωση συνέχισε να ψάχνει το γκολ και η ΑΕΛ να αμύνεται. Στις καθυστερήσεις μετά από σέντρα του Ουάρντα από αριστερά ο Αρτυματάς από την άλλη πλευρά και σε πλάγια θέση, έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει έξω και το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ), Βοζίνια, Τεϊσέιρα, Σωτηρίου, Ριστέφσκι, Σάντος, Έουλερ, Μεντόγεβιτς, Νταβόρ,Μάζουρεκ (74′ Πελέ), Τσέποβιτς (83′ Ριέρα), Μάιντεβατς (63′ Τσάβες).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αντωνιάδης (75′ Χριστοφή), Αρτυματάς, Κορέια (75’Αβραάμ), Λάζαρος (67′ Ρουσιάς), Πόποβιτς (57′ Ντέλετιτς), Καλτσάς (67′ Αμπαρτζουμιάν), Αραγιούρι, Χουσμπάουερ, Ρισβάνης, Ουάρντα.

Σκόρερς: 17΄ (Αυτογκόλ) Αραγιούρι, 26′ Έουλερ / 23′ Ουάρντα