Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Η Πρόεδρος του Μπρονξ τίμησε την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Η Πρόεδρος του Μπρονξ τίμησε την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Ιωάννης Παΐζης, Νίκος Κατέχης, Θεμιστοκλής Καρασαρίδης, Μερκούριος Αγγελιάδης, Κωνσταντίνος Τυράς, Vanessa Gibson και Αραβέλλα Σιμωτά. Φωτογραφίες: @bronxbp

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, NY –  Την 202η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας γιόρτασε η πρόεδρος του Μπρονξ, Vanessa L. Gibson τιμώντας την ελληνοαμερικανική κοινότητα του δημοτικού διαμερίσματος του οποίου ηγείται, με εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου -για 2η συνεχή χρονιά- στην αίθουσα “Στυλιανός και Αγγελική Ζερβούδη” του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ.

Την κ. Gibson υποδέχθηκαν στην είσοδο της αίθουσας ο πρόεδρος της κοινότητας, Νίκος Κατέχης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Ευάγγελος Ζερβούδης μαζί με μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου “Ευδοξία Λεβεσάνου”, οι οποίοι, στη συνέχεια, έψαλαν και τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας. Τον ύμνο των ΗΠΑ απέδωσε η Ελέινα Πούλου, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η πρώην πολιτειακή βουλευτής της Νέας Υόρκης, Αραβέλλα Σιμωτά.  

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν ο επιχειρηματίας Μερκούριος Αγγελιάδης, πρόεδρος της M.A. Angeliades, o Θεμιστοκλής Καρασαρίδης, μέλος της κοινότητας, οι επιχειρηματίες Μιχάλης και Κωνσταντίνος Τυράς, ιδιοκτήτες των εταιρειών “FoodFest Depot” και “Victory Foodservice” με έδρα το Μπρονξ.

Επαινος απονεμήθηκε και στην Αραβέλλα Σιμωτά για την προσφορά της στην Ομογένεια, ενώ το Youth Award απονεμήθηκε στη Mia Montanez για την προσφορά της στο συνάνθρωπο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο π. Ιωάννης Παϊζης, ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Πέτρου, Νίκος Κατέχης και ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας και νυν πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κ. Ευάγγελος Ζερβούδης.

Τέλος, έναν πιο εορταστικό τόνο έδωσαν τα παιδιά του Χορευτικού του σχολείου που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς υπό τη διεύθυνση της Σοφίας Γεργατσούλη και της δασκάλας τους Ελευθερίας Καλλιμάνη.