Home ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Σε Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων μετέτρεψαν το σχολείο τους οι μαθητές του “Α....

Σε Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων μετέτρεψαν το σχολείο τους οι μαθητές του “Α. Φάντης” για την 25η Μαρτίου

Η Χορωδία του Ημερήσιου Σχολείου "Αργύριος Φάντης" υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου, Θεόδωρου Αλβανού. Φωτογραφίες: Σχολείου "Α. Φάντης"

ΜΠΡΟΥΚΛΥΝ – Greek News USA

Με ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό πρόγραμμα γιόρτασαν οι μαθητές του Ημερήσιου Σχολείου “Αργύριος Φάντης” του Καθεδρικού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλυν την 202η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, την Πέμπτη 23 Μαρτίου.  

Οι αίθουσες και οι διάδρομοι του σχολείου μεταμορφώθηκαν κυριολεκτικά σε ένα ζωντανό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων με τους ίδιους τους μαθητές να υποδύονται “ως κέρινα ομοιώματα” τους ήρωες της  Επανάστασης και φιλέλληνες που βοήθησαν στον Αγώνα για την Ελευθερία, για τους οποίους μάλιστα μίλησαν οι μαθητές της 7ης τάξης.

Οι συμμαθητές τους της 3ης τάξης εκφώνησαν σε άπταιστα Ελληνικά τον πανηγυρικό της ημέρας.

Τη γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, Μιχάλης Φυρίλλας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού και στον αγώνα που συνεχίζεται και σήμερα για την ελευθερία στην Κύπρο και συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για το υψηλό επίπεδο της παρουσίασης.

Για τη σημασία του εορτασμού μίλησε και ο προϊστάμενος του Καθεδρικού π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, τονίζοντας πως ολόκληρος ο Ελληνισμός τιμά τους Αγωνιστές του 1821.

Ο διευθυντής του Σχολείου, Θεόδωρος Τασούλας έκανε λόγο για μια συναρπαστική εμπειρία, θεατρική και μουσική που καθήλωσε τους θεατές και ευχαρίστησε θερμά όλους τους άξιους συντελεστές, ιδιαίτερα δε την συντονίστρια Παναγιώτα Λιλικάκη και τον δάσκαλο της μουσικής, Θεόδωρο Αλβανό, με την καθοδήγηση του οποίου η Χορωδία εντυπωσίασε τους παρισταμένους, ερμηνεύοντας αποσπάσματα από το “Αξιον Εστί” [Οδ. Ελύτης/ Μίκης Θεοδωράκης].

Ευχαριστίες εξέφρασε ακόμη στους εκπαιδευτικούς τους Ελληνικού Τμήματος, Εύη Δημητριάδου, Τάσο Γεμεντζόπουλο, κ. Μοσχόβη και Ευάγγελο Χαζίρογλου.

Τέλος, συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς εξέφρασε μαζί με τις ευχές του και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Παράβαλος.