Home ΕΛΛΑΔΑ Μηνιαία διανομή τροφίμων από το Hellenic Relief Foundation

Μηνιαία διανομή τροφίμων από το Hellenic Relief Foundation

Από τη διανομή του Οκτωβρίου. Φωτογραφίες: Σταύρος Τσακιρίδης

ΑΘΗΝΑ.  Την τακτική μηνιαία διανομή τροφίμων στις αδύναμες οικονομικά οικογένειες και τα μοναχικά άτομα που υποστηρίζουν πραγματοποίησαν για τον μήνα Οκτώβριο η Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση (ΕΛΕΘΣΥ) και το Hellenic Relief Foundation.

Η διανομή έγινε σε διάστημα μίας εβδομάδας και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στην Αθήνα σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου Αθηναίων και υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης της ΕΛΕΘΣΥ κ. Μαρία Σιούρδη και των εθελοντών Σούλας Μπέλλη και Έμυ Σπανού.

Συνολικά δόθηκαν περίπου 360 δέματα τροφίμων που περιλαμβάνουν ζυμαρικά, ρύζι, κριθαράκι, λάδι, λαχανικά, κρέας κ.α.

Στο πλαίσιο της διανομής, οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να πάρουν και ενδύματα, προσφορά των ομογενών μέσω των τμημάτων της Φιλοπτώχου από ενορίες της Νέας Ιερσέης, ενώ υποστηρίχθηκαν και ιδρύματα όπως το Μερόπειο και άλλες δομές. Επιπλέον δόθηκαν σχολικά είδη, προσφορά των καταστημάτων Max Stores, της εταιρείας ΝΕΟΧΑΡΤ και της ΕΛΕΘΣΥ.

Μεταξύ των σταθερών χορηγών  και υποστηρικτών του έργου του Hellenic Relief  Foundation είναι κάθε μήνα ο Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλου, το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, η Αγροβίμ, η Τράπεζα Τροφίμων, η εταιρεία Μπαρμπα-Στάθης, η Arla Foods και η Περιφέρεια Αττικής.

HELLENIC RELIEF FOUNDATION

To Hellenic Relief Foundation είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός (non- profit, tax- exempt [501C3] organization) που ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα έχει προσφερθεί βοήθεια που αγγίζει τις 780 χιλιάδες δολάρια χάρη στα οποία έχουν αγοραστεί και διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που αξίζουν περίπου ενάμισι εκατομμύριο δολάρια.

Τις διανομές ενισχύουν με προϊόντα τους εταιρείες στην Ελλάδα, ενώ ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα:  www.hellenicrelief.org