Home ΕΛΛΑΔΑ Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος για τα Θεοφάνεια 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος για τα Θεοφάνεια 

ΚΑΡΥΕΣ –  GreekNews USA

                  [Φωτογραφίες: GOA/ Δημήτρης Πανάγος]

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκαν σήμερα, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου [κατά το παλαιό ημερολόγιο] τα Αγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Στην ολονύκτια Αγρυπνία των Θεοφανείων, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί με τον Μέγα Αγιασμό και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, Γέροντα Αλέξιο και τους Πατέρες της Μονής.


Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανεία μέχρι τον μικρό λιμένα της Ιεράς Μονής, όπου έγινε η τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Κόλπου του Αγίου Όρους [Σιγγιτικός Κόλπος] παρουσία αρκετών προσκυνητών από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος πραγματοποιεί από χθες Πέμπτη [1/18] τετραήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος, επικεφαλής πολυάριθμου ομίλου προσκυνητών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. 

Η Ιερά Μονή Ξενοφώντος βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Χερσονήσου του Αγίου Όρους, ιδρύθηκε το 998 από τον Όσιο Ξενοφώντα από τον οποίο πήρε το όνομα της και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο τον τροπαιοφόρο. 

ΡΠ