Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ο Νικόλας Αλεξίου νέος πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής

Ο Νικόλας Αλεξίου νέος πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΝΥ – Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Queens College, δρ Νικόλας Αλεξίου, αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής από τις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή κατά την γενική συνέλευση που διεξήχθη στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια. Ο κ. Αλεξίου είναι επίσης ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Διασποράς – Hellenic American Project (HAP) του Queens College.

Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση ανακήρυξε τον απερχόμενο πρόεδρο, λογοτέχνη Τάσο Μουζάκη, επίτιμο πρόεδρο.

Τον δρα Αλεξίου πλαισιώνουν στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας οι Νίκος Ζαβόλας, αντιπρόεδρος, Μαρία Ανδρεώλα-Παλαιού, γραμματέας, Ηλίας Νεοφώτιστος, ταμίας και Αυγή – Μαρία Ατματζίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

Πρόκειται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία, για μια “νέα εποχή για την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής, με νέο διοικητικό συμβούλιο να αναλαμβάνει τα ηνία για την διάδοση της ελληνικής και ελληνοαμερικανικής λογοτεχνίας και ποίησης στους φορείς της Ομογένειας, αλλά και στην λογοτεχνική κοινότητα της Νέας Υόρκης”.

Οι νέες δράσεις της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα γνωστοποιηθούν σύντομα.