Home ΑΜΕΡΙΚΗ Το Harvard Business School τίμησε τον Αντώνη Σαμαρά

Το Harvard Business School τίμησε τον Αντώνη Σαμαρά

ΒΟΣΤΩΝΗ – Greek News USA

Με το Alumni Achievement Award τίμησε το Harvard Business School τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης της Σχολής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαϊου στη Βοστώνη.

Ο κ. Σαμαράς ήταν ένας από τους πέντε εξέχοντες αποφοίτους του κορυφαίου ακαδημαϊκού ιδρύματος στους οποίους απονεμήθηκε φέτος η ύψιστη αυτή τιμητική διάκριση και ο μόνος Ευρωπαίος πολίτης που τιμήθηκε με το βραβείο αυτό.

Αναφερόμενος στους τιμώμενους ο κοσμήτορας (Dean) του Χάρβαρντ, Strikant Datar, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι “έδρασαν στη σταδιοδρομία τους ως πραγματικοί ηγέτες που έκαναν τη διαφορά στον κόσμο, διατηρώντας τα υψηλότερα κριτήρια και αξίες σε ο,τιδήποτε έπραξαν”.

Παρουσιάζοντας τον Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε ότι ως “γιος καρδιολόγου, αναμενόταν να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Μία μέρα όμως ένας φίλος τον κάλεσε σε ένα εργαστήριο Χημείας στο κολλέγιο Αμχερστ για να ακούσει μία ομιλία του Τζων Κένεθ Γκαλμπρέιθ. Ενθουσιασμένος ο Αντώνης άλλαξε το αντικείμενο των σπουδών του και ακολούθησε τα οικονομικά”.

“Λίγες καριέρες είναι τόσο δύσκολες και τόσο απρόβλεπτες όσο η πολιτική. Ο Αντώνης όμως, από την αρχή συνέχισε να εστιάζει την προσοχή του σε αυτό που τον κινητοποιούσε. Δηλαδή στην αγάπη για τον λαό και στην αγάπη για επίλυση των προβλημάτων της πατρίδας του. Είναι το καθήκον και ο σεβασμός που ενσαρκώνει ο Αντώνης υπηρετώντας τον Ελληνικό λαό, κάτι που θα καθορίσει και την πολιτική του κληρονομιά, δημιουργώντας έναν λαμπρό φάρο για τις μελλοντικές γενεές των ηγετών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Datar.

Πρόσθεσε δε ότι ως “πιστός ηγέτης εργάσθηκε ακούραστα για να υπηρετήσει τον Ελληνικό λαό. Το πολιτικό του αποτύπωμα είναι ιστορικό. Παρ’ όλα αυτά παρέμεινε προσγειωμένος και σεμνός, πάντοτε απευθυνόταν σε όλους, τείνοντας ευήκοα ώτα με ανοικτή καρδιά”.

Στην σχετική ανακοίνωση της Σχολής σημειώνεται ότι “για πάνω από 50 χρόνια το βραβείο Alumni Achievement Award έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες των οποίων το στρατηγικό όραμα καθοδηγεί την εργασία τους, και η ηγεσία τους είναι παράδειγμα προς μίμηση”.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς σε ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε φωτογραφίες από τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης.