Home ΑΜΕΡΙΚΗ Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γ.Σ....

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γ.Σ. του ΟΗΕ

PHOTO: © GANP/DIMITRIOS PANAGOS

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης όπου αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές με ξένους ηγέτες, αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του Προέδρου θα βρεθεί το Κυπριακό, οι πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η έλλειψη βούλησης από την άλλη πλευρά να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, καθώς και θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει (για τελευταία φορά στη θητεία του) τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης) και στις 12:15 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τους μόνιμους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ θα συναντηθεί και με τις οργανώσεις της Ομογένειας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει η Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη.