Home ΕΛΛΑΔΑ Στον Άγιο Νικόλαο Φλάσινγκ η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Στον Άγιο Νικόλαο Φλάσινγκ η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Φωτογραφία: @nkerameus

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –  Τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας στο έργο που επιτελούν τα σχολεία της Ομογένειας υπογράμμισε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της το πρωί της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Η υπουργός Παιδείας μετέφερε στο εκκλησίασμα και ιδιαίτερα στους μαθητές τους χαιρετισμούς του Ελληνα Πρωθυπουργού τονίζοντας πως “είμαστε εδώ, πλάι σας, για να σας στηρίξουμε” και προσθέτοντας πως η στήριξη αυτή υλοποιείται μέσω του Γραφείου Συντονιστή Παιδείας -με επικεφαλής σήμερα την κ. Ειρήνη Γράψια-, με την αποστολή εκπαιδευτικού υλικού και την απόσπαση εκπαιδευτικών από την Ελλάδα.   

Σήμερα μάλιστα, όπως ανέφερε, υπηρετούν στα σχολεία της Ομογένειας των ΗΠΑ περί τους εβδομήντα αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί.

Η κ. Κεραμέως τόνισε επίσης “τη σημασία του έργου της Εκκλησίας μας, τη σημασία του έργου της Ομογένειας, τη σημασία του έργου των σχολείων μας. Είναι αυτονόητη προφανώς η συμβολή των σχολείων ειδικότερα στη διάδοση της γλώσσας. Δεν είναι όμως μόνο η γλώσσα. Είναι ο πολιτισμός, είναι οι αρχές, είναι οι αξίες του τόπου μας που μεταλαμπαδεύονται στη νέα γενιά και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες γι’ αυτό το εξαιρετικό έργο που κάνουν τα σχολεία μας”. 

@nkerameus

Την Υπουργό Παιδείας καλωσόρισαν ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, και τέλεσε τον Αγιασμό για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της κοινότητας, καθώς και ο προϊστάμενος της κοινότητας, π. Παύλος Παλαιστίδης.

“Ο βασικός μας στόχος είναι η Ελληνική Παιδεία”, είπε ο π. Παύλος, τονίζοντας πως περίπου 800 παιδιά περνούν καθημερινά τις θύρες της εκκλησίας μας για να πάνε στα σχολεία τους -Ημερήσιο, Απογευματινό, Νηπιαγωγείο-, αλλά και στα προγράμματα νεολαίας. “Ολη η δύναμη της κοινότητάς μας είναι τα παιδιά”, είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας το έργο αυτό ιερό και πολύ σημαντικό. Υπογράμμισε επίσης ότι “δεν υπάρχει καμία βοήθεια απέξω” και ότι το έργο της ενορίας στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ενορίτες της και τους ευεργέτες της, όπως ο κ. Στέφανος Τσερπέλης, ο οποίος ήταν παρών και του οποίου  το όνομα φέρει το Απογευματινό Σχολείο.

 Ο π. Παύλος προσέφερε στην κ. Κεραμέως, όπως και στον Γενικό Πρόξενο, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου ο οποίος για πρώτη φορά επισκέφθηκε την κοινότητα, από μία εικόνα του Αγίου Νικολάου και ένα λεύκωμα του Ημερήσιου Σχολείου “Βασίλειος Σπυρόπουλος”, ενώ εκπρόσωπος της νεολαίας τους προσέφερε ανθοδέσμες.   

Παρόντες ήταν επίσης ο διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, η πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Παιδείας, Αθηνά Κρομμύδα, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη, η συντονίστρια Εκπαίδευσης, δρ Ειρήνη Γράψια, η διευθύντρια του  “Βασίλειος Σπυρόπουλος”, Μαίρη Τζάλλα, ο πρόεδρος της κοινότητας, Πίτερ Βαλασιάδης και άλλα στελέχη της κοινότητας.