Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Παράκληση στην Παναγία του Island Park

Παράκληση στην Παναγία του Island Park

Την κοινότητα της Παναγίας στο Αϊλαντ Παρκ που συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή της, επισκέφθηκε, προεορτίως, την Δευτέρα 9 Αυγούστου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος για να τελέσει την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενόψει της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.  

Στην ακολουθία συμμετείχαν ο νέος ιερατικώς προϊστάμενος – από τον περασμένο Οκτώβριο- της κοινότητας  π. Παναγιώτης Παπανικολάου και οι διάκονοι Βαρθολομαίος Mercado και Μιχαήλ Γιαβρής, ο οποίος συνέδραμε στο ιερό αναλόγιο τον ιεροψάλτη του ναού.

S

Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την ανάγκη καταφυγής στην Παναγία ειδικά αυτές τις μέρες που βλέπουμε όλα όσα δημιούργησε ο Θεός γύρω μας, τη γη, τον αέρα, τη θάλασσα, τη φύση, να είναι είναι ανήσυχα.

Καλωσορίζοντας το Σεβασμιώτατο, ο π. Παναγιώτης επισήμανε τη χαρά και τον ενθουσιασμό που προκάλεσε στην κοινότητα το άκουσμα μόνο της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου και αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελεστεί, ιδιαίτερα στον ιερό ναό της Παναγίας τους τελευταίους δέκα μήνες, χάρη σε δωρεές των ενοριτών.

“Μπορεί να είστε λιγοστοί αλλά αγαπάτε πολύ την κοινότητά σας. Αυτή η κοινότητα έχει μέλλον. Είμαι υπερήφανος για σας”, είπε απευθυνόμενος στους ενορίτες της Παναγίας του Αϊλαντ Παρκ ο Αρχιεπίσκοπος.    

Ακολούθησε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα όπου καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο και ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Νικίας καθώς και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, Γεωργία Τσούγκα.

Η κοινότητα της Παναγίας στο Άιλαντ Παρκ ιδρύθηκε στις αρχές του 1981, με την πρώτη Θεία Λειτουργία να τελείται το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου από τον π. Νικόλαο Ψαρό.

Η τελετή θεμελίωσης του νέου ναού έγινε από τον Επίσκοπο Μελόης, Φιλόθεο, το 1989, ενώ τα θυρανοίξια τέλεσε τον Δεκαπενταύγουστο του 1994 ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Ιάκωβος, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην κοινότητα. Ο ναός εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 1999 από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Σπυρίδωνα.