Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ποιμαντορική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στον Αγιο Δημήτριο του Perth Amboy

Ποιμαντορική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στον Αγιο Δημήτριο του Perth Amboy

Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την Τετάρτη 11 Αυγούστου την ιστορική κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Perth Amboy της Νέας Ιερσέης για να τελέσει την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε ο νέος ιερατικώς προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Garaboa, κάνοντας λόγο για ιστορική επίσκεψη. “Σκίρτησε απόψε η ψυχή μας από τα όμορφα λόγια σας”, είπε π. Αναστάσιος, ο οποίος διαδέχθηκε στην προϊσταμενία τον π. Γεώργιο Παρσένιο μόλις τον περασμένο Ιούνιο.

Μιλώντας στο εκκλησίασμα ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι “η Παναγία μας είναι το καταφύγιό μας”, ενώ χαιρέτησε το σπουδαίο έργο που επιτελείται στην κοινότητα. “Σε τέτοιες μικρές κοινότητες”, είπε, “έχω βρει την πίστη που δεν μπορώ να βρω σε μεγάλες κοινότητες. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να κρατήσει κανείς μια τέτοια κοινότητα ζωντανή”.

Στην ακολουθία συμμετείχαν ακόμη ο π. Michael Chendorain από την κοινότητα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή (American Carpatho-Russian Orthodox Diocese), ο π. Samuel Davis από την ιεραποστολική κοινότητα του Αγίου Σίμωνος του Κυρηναίου (OCA) και ο π. Χρυσόστομος Onyekakeyah, o οποίος φέτος ανέλαβε την ιεραποστολή στην αφροαμερικανική κοινότητα.

Οπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, πέρυσι ξεκίνησε η ιεραποστολή στους Ισπανόφωνους και τον επόμενο χρόνο θα συνεχίσουμε με ιεραποστολή στην Αμερικανο-Κινεζική/ κορεατική κοινότητα στις ΗΠΑ. “Πρέπει να διαδώσουμε το Ευαγγέλιο στους κατοίκους αυτής εδώ της χώρας και να τους προσφέρουμε την ευκαιρία να έρθουν στην Εκκλησία μας και στην Ορθόδοξη πίστη μας”, σημείωσε.

Ακολούθησε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα όπου γιορτάστηκαν και τα 30χρονα από την εις πρεσβύτερο χειροτονία του π. Αναστασίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο χαιρέτησαν επίσης η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Ελένη Κούτρου Horan και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, Μαίρη Λου Rivera, ενώ στη διάρκεια γεύματος πριν την ακολουθία τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε επίσημα στο Perth Amboy ο δήμαρχος της πόλης Helmin J. Caba.  

Η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Perth Amboy ιδρύθηκε το 1917.