Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο η κηδεία του Γιάννη Αθανασόπουλου

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο η κηδεία του Γιάννη Αθανασόπουλου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού η οικογένεια, συγγενείς, συμμαθητές και φίλοι αποχαιρέτησαν το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου τον 22χρονο Γιάννη Αθανασόπουλο, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή την ημέρα των Χριστουγέννων στο σπίτι του στο Φλάσινγκ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Whitestone, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, βοηθούμενου από τον ιερατικώς προϊστάμενο της κοινότητας, π. Γεώργιο Αναστασίου, τον π. Ηλία Βίλλη, προϊστάμενο της κοινότητας του Σωτήρος στο Ράι και τον Αρχιδιάκονο Διονύσιο Παπίρη.

Στον επικήδειο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν λόγια να παρηγορήσει κανείς μια μαυροφορεμένη μάνα, έναν παππού και μια μαυροφορεμένη γιαγιά που αποχαιρετούν ένα παλληκάρι 22 ετών.

Ο 22χρονος Γιάννης Αθανασόπουλος, αποφοίτησε το καλοκαίρι από την Σχολή Ποινικής Δικαιοσύνης του Iona College και ετοιμαζόταν να ενταχθεί στην Αστυνομία του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον.

Μόλις πριν από πέντε μήνες έχασε τον πατέρα του Βασίλη Αθανασόπουλο.

Συγκινητική εξάλλου είναι η ανταπόκριση του κόσμου στον έρανο που διοργάνωσε η οικογένεια προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας και να υποστηριχθούν η μητέρα του Μαρία και ο μικρός του αδελφός Κωνσταντίνος.