Home ΕΛΛΑΔΑ Στα Γιάννενα το τελευταίο ταξίδι του Κάρολου Παπούλια

Στα Γιάννενα το τελευταίο ταξίδι του Κάρολου Παπούλια

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Στο αγαπημένο του Νησάκι στη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, τον τόπο που έγινε το καταφύγιο και το ησυχαστήριό του, αναπαύεται από το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Το φέρετρο με τη σορό του, σκεπασμένο με τη Γαλανόλευκη, έφτασε οδικώς από την Αθήνα στα Ιωάννινα και μεταφέρθηκε με χειροκροτήματα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, με πλοιάριο στο Νησί.

Φίλοι, στενοί συνεργάτες του και οι κάτοικοι του νησιού είχαν συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό της  Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου στη 1 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου και ακολούθησε η ταφή του σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των υγειονομικών μέτρων.

Παρόντες στο ύστατο χαίρε, δίπλα στην οικογένειά του, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ και ο κοινοτάρχης της Νήσου, Άρης Λιούμπος, ο οποίος, στο άκουσμα του θανάτου του Κάρολου Παπούλια, την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, ανέφερε σε δήλωσή του:

“Για όλους τους Έλληνες ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών και αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για μας, τους Νησιώτες ήταν πάντα ο Κάρολος. Ήταν ο φίλος και συγχωριανός μας. Ο άνθρωπος που τίμησε και με τον παραπάνω τον τόπο της καταγωγής του.

Ο Κάρολος Παπούλιας δεν είναι πια μαζί μας. Η απουσία του μας κάνει φτωχότερους. Το πέρασμά του από το Νησί μας αλλά και από τα Γιάννενα δεν θα ξεχαστεί. 

Η μνήμη του θα είναι πάντα εδώ. Στα σοκάκια που περπάτησε, στην πλατεία που συναντούσε τους φίλους του, στην αυλή του σπιτιού του, την γεμάτη από λουλούδια.

Η μνήμη του θα συντροφεύει όσους τον ζήσαμε, τους φίλους και τους αγαπημένους του στο Νησί”.

Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή.