Home ΕΛΛΑΔΑ Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου του Kentucky 

Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου του Kentucky 

ΚΕΡΚΥΡΑ –

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα θα επισκεφθούν από τις 16 – 20 Οκτωβρίου οκτώ μέλη του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Kentucky [University of Kentucky (UK)] στο πλαίσιο της έναρξης διμερούς συνεργασίας ανάμεσα στα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί των Φαιάκων, οι προσκεκλημένοι καθηγητές θα συναντηθούν με τις Πρυτανικές Αρχές του Ιονίου Πανεπιστημίου και, παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια, master classes και εργαστηριακά μαθήματα για τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Επίσης, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ δύο από τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Παν/μίου του Kentucky, οι Dr. Ben Arnold και Dr. Jennifer Campbell, θα δώσουν διάλεξη στην Ιόνιο Ακαδημία με θέμα: «Music and War/Music and Diplomacy», ενώ την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ θα δοθεί συναυλία στον ίδιο χώρο, με τη συμμετοχή των μελών της αποστολής Jason Dovel (τρομπέτα), Tze-Ying Wu (βιόλα), Ben Arnold (πιάνο), Elizabeth Packard Arnold (σοπράνο), Bradley Kerns (τρομπόνι), Jacob Coleman (πιάνο) και Ethan Young (τσέλο).

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Ιονίου Πανεπιστημίου, η συνεργασία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών με το Πανεπιστήμιο του Kentucky ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Αφετηρία αποτέλεσε η επίσκεψη του Καθηγητή Dr. Jason Dovel το 2021 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής του άδειας, όπου δίδαξε μαθήματα τρομπέτας σε συνεργασία με τον Καθηγητή τρομπέτας Σωκράτη Άνθη. Η δεύτερη επίσκεψη του ίδιου καθηγητή πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2023, μαζί με πολλούς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Kentucky, μετά από πρόσκληση της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» και στο πλαίσιο των σπουδών των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Kentucky στο εξωτερικό (UK Education Abroad).

Τον Νοέμβριο 2022, στο πλαίσιο της δράσης Pharos Summit 2022, εκπρόσωποι του Ιονίου Πανεπιστημίου συναντήθηκαν με εκπροσώπους αμερικανικών Πανεπιστημίων. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε την αφετηρία σύναψης διμερών σχέσεων με Πανεπιστήμια από την Αμερική (όπως τα Columbia, George Mason, Princeton, Stockton, Alabama, Kentucky και William & Mary). Δράσεις όπως αυτή είναι σε απόλυτη αρμονία με έναν από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών: αυτόν της διεθνοποίησης των μουσικών σπουδών που προσφέρει, μέσα από τη συστηματική ανάπτυξη διεθνών συνεργιών, με στόχο την ανάδειξή του ως σημείου αναφοράς στην ακαδημαϊκή έρευνα, την καλλιτεχνική δημιουργία και την ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης και της Αμερικής.