Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Τίμησαν διαδικτυακά την 28η Οκτωβρίου τα HCCS σε Μπρούκλυν και Στάτεν Αϊλαντ

Τίμησαν διαδικτυακά την 28η Οκτωβρίου τα HCCS σε Μπρούκλυν και Στάτεν Αϊλαντ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Διαδικτυακά γιόρτασαν και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του ένδοξου “ΟΧΙ” τα δύο Hellenic Classical Charter Schools στο Παρκ Σλοπ και το Στάτεν Αϊλαντ.

Στη γιορτή συμμετείχαν οι τάξεις από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την 5η.

Ενθουσιώδεις και απολαυστικοί οι μικρότεροι μαθητές με ένα σημαιάκι στο χέρι είπαν ΟΧΙ στον πόλεμο και ΝΑΙ στην ειρήνη,  βροντοφώναξαν “η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” και “Ζήτω η 28η Οκτωβρίου”, μέσα από τους στίχους και τα ποιήματα που είχαν να απαγγείλουν, τραγούδησαν και επετειακά τραγούδια, και αποτύπωσαν τη γιορτή μέσα στις ζωγραφιές τους. 

Οι μεγαλύτεροι δραματοποίησαν σκηνές του ’40 και παρουσίασαν ένα σύντομο χρονικό του πολέμου, ενώ οι μαθητές της 3ης τάξης κατέθεσαν στεφάνι και εναπόθεσαν από ένα λουλούδι ο καθένας σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο. “Αθάνατοι ήρωες δεχθείτε τη μικρή αυτή προσφορά μέσα απο την καρδιά μας”, είπαν. 

“Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους ήρωες που πολέμησαν για την Ελλάδα και πάντα ευχόμαστε να επικρατεί ειρήνη στον κόσμο”, είπε στο χαιρετισμό της η προϊσταμένη Διεύθυνσης των δύο σχολείων, Χριστίνα Τεττόνη, και συνεχάρη τα παιδιά για την ωραιότερη διαδικτυακή γιορτή που πραγματοποίησαν, καθώς και τις οικογένειές τους.

“Στην Ελλάδα γιορτάζουν σήμερα την ανδρεία των ηρώων του ’40 και εμείς γιορτάζουμε εσάς, την πρόοδό σας και τα κατορθώματά σας κάθε μέρα”, ανέφερε η προϊσταμένη Διοικητικού, Τζόι Πετράκου και συνεχάρη όλους τους συντελεστές, ενώ βροντοφώναξε “Ζήτω η Ελλάδα”.

Ένα ευχαριστώ στις δασκάλες και στους γονείς των μαθητών είπε η διευθύντρια του HCCS στο Παρκ Σλοπ του Μπρούκλυν, Natasha Caban, ενώ η διευθύντρια του HCCS στο Στάτεν Αϊλαντ, Κατερίνα Κακλέα, τόνισε πως “είμαστε υπερήφανοι που γιορτάζουμε τη μνήμη τέτοιων αφοσιωμένων πατριωτών που πολέμησαν για την ειρήνη στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο”.

Και στις δύο γιορτές προβλήθηκε βίντεο του OXI Day Foundation για την εθνική επέτειο, ενώ η γιορτή του HCCS στο Μπρούκλυν αφιερώθηκε στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο καθηγητής Θεάτρου Per Janson ο οποίος ευχαρίστησε και τις δασκάλες του Ελληνικού Τμήματος Διονυσία Αλεξανδροπούλου, Μαρία Κένεντυ, Λαμπρινή Λαμπρινού, Μαρία Μπονάκη, Μαρία Παπακώστα Σταυρούλα Τσούτσα και Χρυσάνθη Φιλιππάρδου για την προετοιμασία του προγράμματος.