Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Έριξε νοκ άουτ και τον Εθνικό (1-0) και προελαύνει η ΑΕΚ

Έριξε νοκ άουτ και τον Εθνικό (1-0) και προελαύνει η ΑΕΚ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. -του Ανδρέα Χαραλάμπους

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η ΑΕΚ, απέναντι στον Εθνικό Άχνας με 1-0, στην ΑΕΚ Αρένα, η οποία διατηρεί την ομάδα της Λάρνακας στην κορυφή της βαθμολογίας, με 20 βαθμούς.

Το χρυσό γκολ για την ΑΕΚ πέτυχε ο Χοσέ Ρόμο στο 63ο λεπτό του αγώνα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα της Λάρνακας χάθηκε στο 31′, όταν ο Τρισκόφσκι έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Εθνικού, αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Μπογκατίνοφ.

Μετά από εκείνο το σουτ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία για γκολ, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, η ΑΕΚ άρχισε να εντείνει την πίεσή της στην εστία του Εθνικού, ωστόσο η προσφυγική ομάδα ήταν αυτή που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, με δράστη τον ΦλοριάνΤολμές.

Ο Γάλλος επιθετικός δέχθηκε τη μπαλιά στην περιοχή και από θέση βολής έπιασε το σουτ, με την μπάλα να χτυπά στο σώμα του Τάντι και να καταλήγει κόρνερ.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Χοσέ Ρόμο, στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Λέδες εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, με τον Τιάγκοι να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Ρόμο με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Μπογκατίνοφ για το 1-0.

ΑΕΚ: Τούμπας, Γκαρσία (46′ Τάντι), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Λέδες, Εσπινόσα (79′ Α. Γκονσάλες), Φαράζ (46′ Τιάγκο), Γκιούρσκο (46′ Ακοράν), Τρισκόφσκι, Ντάρμπισαϊρ (62′ Ρόμο).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκατίνοφ, Κυπριανού, Άδωνη, Ταράσοφς, Πηλέας, Κουντόμπιακ (37′ Κουμή), Ασούμπρε (70′ Ελουντού), Κ. Ηλία (70′ Μ. Ηλία), Φόλμπρεχτ, Αμπντουλάγιεφ (46′ Ιωάννου), Τολεμές.