Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Φρέναρε το σερί του Απόλλωνα αλλά δεν (Χ)άρηκε η Ανόρθωση (0-0)

Φρέναρε το σερί του Απόλλωνα αλλά δεν (Χ)άρηκε η Ανόρθωση (0-0)

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Μεγάλο ντέρμπι, όπως αναμενόταν, διεξήχθη ανάμεσα σε Ανόρθωση και Απόλλωνα στο Αντώνης Παπαδόπουλος, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.

Οι γαλάζιοι προηγήθηκαν μόλις στο 9ο λεπτό με τον Νταμπό, με την Ανόρθωση να απαντά με τον Ουάρντα στο 50ο λεπτό. Με την ισοπαλία, ο Απόλλωνας ανέβηκε στην πρώτη θέση με 25 βαθμούς, ενώ η Ανόρθωση ανέβηκε στους 13 και στην 7η θέση.

Σημειώνεται ότι ο Απόλλωνας έτρεχε ένα σερί πέντε συνεχόμενων νικών, το οποίο φρέναρε με την ισοπαλία στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο, με τον Απόλλωνα να είναι αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Λεμεσού μετουσίωσε την πρώτη της επιθετική προσπάθεια σε γκολ, μετά από κεφαλιά του Νταμπό.

Στη συνέχεια, η Ανόρθωση προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως και ο Απόλλωνας είχε τις δικές του καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Η ομάδα της Αμμοχώστου, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, στο 50’ με τον Ουάρντα.

Ο Αμπαρτζουμιάν έβγαλε μπαλιά από δεξιά, ο Ουάρντα μπήκε στη φάση και με κεφαλιά ψαράκι έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 75’, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, αφού ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ρομπέρζ.

Με τη βοήθεια του VAR, ο διαιτητής του αγώνα είδε πάτημα του Ρομπέρζ στον Ιωάννου και απέβαλε τον αμυντικό των γαλάζιων.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι (46 Αντωνιάδης), Ρισβάνης, Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Πόποβιτς (46′ Ρουσιάς), Ουάρντα (81′ Ντέλετιτς), Καλτσάς (67′ Χριστοφή), Χριστοδουλόπουλος (70′ Ιωάννου).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Α. Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Κατελάρης, Ρομπέρζ, Χαμάς (88′ Αλεσάμι), Αλμπάνης (76′ Β. Γιοβάνοβιτς), Χολ, Σπόλιαριτς (68′ Ίλιεφ), Ζράντι, Στορ (68′ Ψύχας – 88′ Ουέλινγκτον), Νταμπό.