Home NEW YORK Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ –

Σε εορταστικούς ρυθμούς εισήλθε από το βράδυ της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου η Νέα Υόρκη  με την 91η φωταγώγηση του εμβληματικού της Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Rockefeller Center, ενός από τα πλέον διάσημα στον κόσμο.   

Χιλιάδες κόσμου, Νεοϋορκέζοι και τουρίστες, παρακολούθησαν μια φαντασμαγορική δίωρη τελετή η οποία μεταδόθηκε, όπως κάθε χρόνο, απευθείας από το NBC.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς, ήταν αυτός που μαζί με τον πρόεδρο της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Rockefeller Center, Rob Speyer, και γνωστούς καλλιτέχνες, πάτησαν τον διακόπτη για να ανάψουν τα πάνω από 50 χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια LED του δέντρου. 

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν οι γνωστοί παρουσιαστές του NBC News’ Today, Savannah Guthrie, Hoda Kotb.

Στο μουσικό πρόγραμμα συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους Cher, Barry Manilow και Kelly Clarkson, ενώ δεν μπορούσαν να λείψουν οι περίφημες Radio City Rockettes.

Το δέντρο, ένα νορβηγικό έλατο 12 τόνων και ύψους 80 ποδών, κοσμεί στην κορυφή του ένα τρισδιάστατο αστέρι Swarowski βάρους 900 lbs (408 κιλά), με 70 ακίδες και τρία εκατομμύρια κρυστάλλους, δημιούργημα του αρχιτέκτονα Daniel Libeskind το 2018.

Το δέντρο θα παραμένει φωτισμένο καθημερινά μέχρι τις  13 Ιανουαρίου του 2024, από τις 5 το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα, με εξαίρεση την ημέρα των Χριστουγέννων που θα είναι φωτισμένο όλο το 24ωρο, και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τις 5 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Rockefeller Center, το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στήθηκε το 1931, τα χρόνια της Μεγάλης Υφεσης, από τους εργάτες που δούλευαν τότε για την ανοικοδόμηση του Rockefeller Center, οι οποίοι και πλήρωσαν για την αγορά του.

Επίσημα η πρώτη τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε το 1933 όταν το Rockefeller Center αποφάσισε να καθιερώσει την τελετή ως ετήσια.