Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Χτυπήθηκε από την “καταιγίδα” Δόξα ο ΑΠΟΕΛ (2-2)

Χτυπήθηκε από την “καταιγίδα” Δόξα ο ΑΠΟΕΛ (2-2)

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.- του Ανδρέα Χαραλάμπους

Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν Δόξα και ΑΠΟΕΛ στο Μακάρειο Στάδιο, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA. Οι γαλαζοκίτρινοι, αν και ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, η γηπεδούχος ομάδα έφερε τα κάτω-πάνω, καταφέρνοντας να γυρίσει το παιχνίδι σε 2-1. Στο τέλος ωστόσο, το αυτογκόλ του Τιτζανί, έμελλε να διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα 2-2, για να μοιραστούν οι δυο ομάδες από ένα βαθμό.

Κεφάλι στο σκορ ευτύχησε να πάρει στο 15′ ο ΑΠΟΕΛ.Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σάβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έσκασε στο έδαφος και βγήκε έξω.

Ωστόσο, ο διαιτητής έκρινε ότι πέρασε ολόκληρη τη γραμμή η μπάλα και έδειξε τη σέντρα, αφού ελέγχθηκε επίσης και από το VAR η φάση.

Το παιχνίδι στα ίσα έφερε η Δόξα Κατωκοπιάς στο 27′. Συγκεκριμένα, μετά από μαρκάρισμα του Βινίσιους στον Μπαλντέ, ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα, με την απόφασή του να επιβεβαιώνεται από το VAR. Αφού ανέλαβε την εκτέλεση ο Σαντίκ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σκουφέτ.

Τα πάνω-κάτω έφερε η Δόξα, καθώς έφερε τούμπα το παιχνίδι και πήρε προβάδισμα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Συγκεκριμένα, στο 44′, ο Μπαλντέ μπήκε στην περιοχή από αριστερά όπως επιτίθεται η ομάδα του και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Το παιχνίδι στα ίσα ευτύχησε να φέρει στο 63′ ο ΑΠΟΕΛ, ωστόσο τα πλάνα του ανέτρεψε το VAR, καθώς ο Κβιλιτάια στο ξεκίνημα της φάσης φάνηκε να βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Συγκεκριμένα, ο Κβιλιτάια έκανε το σουτ αρχικά, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σόουζα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση αφού ελέγχθηκε από το VAR, εντοπίστηκε ο Κβιλιτάια σε θέση οφσάιντ, με το γκολ να ακυρώνεται και να παραμένει το 2-1 για τη Δόξα.

Το παιχνίδι στα ίσα έφερε ο ΑΠΟΕΛ στο 85′ μετά από κεφαλιά του Τιτζανί της Δόξας, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της γηπεδούχου ομάδας για το 2-2.

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Αντενόν, Ασαμόα, Σαντίκ, Λαφράνς, Μπαλντέ, Αντάμοβιτς (Τιτζανί 70′), Τραϊτσέφσκι, Στυλιανού (Καλλής 70′), Καραμανώλης (Κοβάσεβιτς 35′), Μέσκα.

ΑΠΟΕΛ: Σκουφέτ, Καρώ, Βινίσιους, Σάβιτς, Ζαμπάλα, Θεοδώρου (Ντιαβαρά 52′), Λουντέμο, Σόουζα, Νατέλ (76′ Κατσαντώνης), Ντονγκαλά (76′ Εφραίμ), Κβιλιτάια.