Home ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Aποφοίτηση 9ης τάξης του Σχολείου της Αναλήψεως

Aποφοίτηση 9ης τάξης του Σχολείου της Αναλήψεως

Μέσα σε εορταστικό κλίμα, αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, και με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου, έγινε η τελετή αποφοίτησης της 9ης τάξης του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της Θείας Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης.  

Μαζί με τους τρεις απόφοιτους της φετινής χρονιάς, τον Κωνσταντίνο Τσουγκράνη, την Κατερίνα Αραπίδη και τον Αθανάσιο Γεωργίου, παρόντες ήταν και οι τρεις απόφοιτοι του 2020, Γιώργος Στήθος, Μαρία Λαζάρου και Ανδρέας Σωκράτους.

Οι απόφοιτοι έλαβαν τα απολυτήριά τους, αναμνηστικά δώρα και χρηματικά βραβεία από το κοινοτικό συμβούλιο, τη Φιλόπτωχο, το PTA, το Hellenic Civic Association, το 54ο Τμήμα της AHEPA και την Ελληνοαμερικανική Ακαδημία Φιλοσοφίας, Επιστήμης και Παιδείας με ιδρυτή και πρόεδρο τον διευθυντή του Σχολείου, Δημοσθένη Τριανταφύλλου

Την εναρκτήρια προσευχή ανέπεμψε ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας π. Χρήστος Παππάς, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά του που ξαναείδε όλους τους μαθητές του σχολείου, τους συνεχάρη για την πρόοδό τους και ζήτησε από τους απόφοιτους να μην χαθούν από την κοινότητα και την εκκλησία τώρα που τελείωσαν το Ελληνικό Σχολείο.

Ο διευθυντής, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, εξέφρασε τη συγκίνηση αλλά την ιδιαίτερη χαρά του που είδε άλλη μία τάξη να αποφοιτά από το μοναδικό Ελληνικό Σχολείο που από το 2007 έχει και 9η τάξη. “Ολες οι κοινότητες πρέπει να έχουν και 7η και 8η και 9η τάξη στα σχολεία τους, το οφείλουν στα παιδιά, στην ίδια μας την πατρίδα”, είπε.

“Θεωρώ μεγάλη τιμή που υπηρετώ αυτό το σχολείο από το 1994, ένα σχολείο με εξαιρετικές οικογένειες, ήθος και χριστιανικές αξίες”, πρόσθεσε και κάλεσε τα παιδιά να μην ξεχάσουν το σχολείο τους όταν μεγαλώσουν και όταν κάνουν τις δικές τους οικογένειες να φέρουν και τα δικά τους παιδιά στο Ελληνικό Σχολείο”.

Ανέφερε ακόμα ότι, καθώς το 2022 συμπληρώνονται 15 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της 9ης τάξης, σκοπεύει να διοργανώσει εκπαιδευτικό ταξίδι για όλους τους αποφοίτους, από το 2007 μέχρι και φέτος, στην  Ελλάδα, με σταθμούς στην Αθήνα και τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ευχαρίστησε τέλος, όπως και ο π. Χρήστος, τις άξιες δασκάλες του σχολείου, Μανταλένα Αραβοσιτά, Ερασμία Βουκελάτου, Θεανώ Καλλοπούλου, Μερόπη Κυριακού, Βάσω Μανώλη, Δήμητρα Μπαλτζή, Μαρία Μπονίτση, Μαρία Σαρδή, Βάγια Τζιώνα, και την πρεσβυτέρα Μαρία Πάππα για το έργο που επιτελούν.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Πήτερ Φραγκίσκος, κάλεσε τους αποφοίτους να συνεχίσουν να είναι καλοί και σωστοί άνθρωποι και να μείνουν κοντά στην Ελληνρθόδοξη πίστη τους. “Αυτός ο συνδυασμός θα σας εξοπλίσει με τα κατάλληλα εφόδια που θα σας οδηγήσουν σε μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή”, είπε.

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Κωνσταντίνος Ρακκού, επισήμανε στα παιδιά ότι η Ελληνική γλώσσα θα τους βοηθήσει να προοδεύσουν στη ζωή τους. “Να θυμάστε ότι οι ρίζες σας είναι ελληνικές και ότι το Ελληνικό σχολείο και η κοινότητά μας θα είναι πάντα εδώ να σας υποστηρίζουν”, είπε.  

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, Δήμητρα Δελαπόρτα, τους ευχήθηκε καλή τύχη στη ζωή τους, “να είστε καλοί άνθρωποι, να σέβεστε αυτά που εμείς οι Ελληνες σεβόμαστε περισσότερο στον κόσμο, την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, και να μην ξεχάσετε το σχολείο και την κοινότητα σας, ώστε να κρατήσουμε εδώ ζωντανή μια δεύτερη Ελλάδα”.

Ακολούθησε η απονομή των ενδεικτικών στους μαθητές των μικρότερων τάξεων, από προνήπια μέχρι και την 8η.